Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedini vlasnik

Horvatinčićeva tvrtka u stečaju: Duguje 66 milijuna kuna, javno prikupljao ponude za prodaju

Federico Salpietro, tomislav horvatinčić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
09.01.2017.
u 14:30

Na prodaju su oranice odnosno zemljišta na ukupno oko 19.500 četvornih metara, od kojih najmanja ima dva četvorna metra, pa sve do onih od 2376 kvadrata. Prodavat će se pojedinačno za cijenu koja ne može biti manja od procijenjene

Stečajni upravitelj tvrtke Dorf d.o.o. – graditeljske tvrtke Tomislava Horvatinčića u stečaju, podnio je izvješće prema kojem je taj dužnik na kraju prošle godine na računu imao samo 17.000 kuna te je najavio daljnju prodaju imovine tvrtke od koje vjerovnici potražuju više od 66 milijuna kuna.

U izvješću se navodi da je nakon prodaje pokretnina Dorfa, a nakon devetog javnog prikupljanja ponuda, uprihođeno samo 3120 kuna, a prodavao se uredski namještaj, informatička oprema i alat.

S druge strane, najavljen je i nastavak prodaje zemljišta te tvtke kako bi se barem djelomično podmirila potraživanja vjerovnika. Prema sudskom zaključku i najavi stečajnog upravitelja, nastavit će se prodaja tridesetak oranica u Strmcu pokraj Samobora, gdje su i Horvatinčićeve Hoto vile, a ukupna procijenjena vrijednost tog zemljišta nešto je manja od 2,6 milijuna kuna.

Na prodaju su oranice odnosno zemljišta na ukupno oko 19.500 četvornih metara, od kojih najmanja ima dva četvorna metra, pa sve do onih od 2376 kvadrata. Prodavat će se pojedinačno za cijenu koja ne može biti manja od procijenjene. Primjerice, ''oranica'' Horvatinčićeve tvrtke od dva kvadrata prodavat će s po cijeni ne manjoj od 219 kuna, a ona od 2376 četvornih metara po početnoj cijeni od oko 260.000 kuna.

Tvrtka Dorf d.o.o osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom nešto većim od osam milijuna kuna, a kao jedini osnivač te graditeljske tvrtke navodi se Tomo Horvatinčić. Tvrtka je zapala u probleme nekoliko godina kasnije, a sredinom 2015. sudskim je rješenjem postavljen stečajni upravitelj. Ukupni iznos tražbina vjerovnika te Horvatinčićeve tvrtke, prema izvješću stečajnog upravitelja, iznosi 66,4 milijuna kuna.

Komentara 75

DO
dobarsavjet
15:00 09.01.2017.

Neka se vlada zauzme da mu oproste dug, a po običaju gazite sirotinju.

DU
Deleted user
15:09 09.01.2017.

ali za gliser i "sponzorusu" ima...to je oblik svih nasih velebnih "poduzetnika"

CA
campa
15:09 09.01.2017.

Mislim da tu neće biti problema.Najvjerojatnije će se otpisati sva dugovanja od strane države.Pa ipak je on jedan od nedodirljivih koji su već dvadeset godina iznad zakona.Na državu će napraviti pritisak njegovi politički pajdaši s kojima je krčmio po Hrvatskoj a i previše zna.Treba pomoči onima koji su dužni milijune a ne jadu i bijedi koji se uspoređuju sa stokom sitnog zuba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije