Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužba zbog klevete

Horvatinčić: Ni pod kojim uvjetima neću se pomiriti s Celakoskim

tomislav horvatinčić, teodor celakoski, lina budak (1)
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/6
10.11.2011.
u 15:21

Poduzetnik je zgrožen izjavom aktivista o posuđivanju novca za gradnju Hoto centra od krim-miljea.

Tomislav Horvatinčić prvi se put pojavio u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nakon nesreće u kolovozu, koju je skrivio svojim gliserom usmrtivši bračni par nautičara iz Italije, i to na suđenju Teodoru Celakoskom, kojeg je tužio zbog klevete. Celakoski je optužen da je oklevetao Horvatinčića 4. lipnja lani na tiskovnoj konferenciji izjavom da je poduzetnik posudio 15 milijuna era od krim-miljea za gradnju Hoto centra.

Zgrožen klevetom

U sudnici suca Nenada Lukića jučer je bilo ročište za mirenje, no od mirenja nije bilo ništa jer je Horvatinčić rezolutno izjavio: “Ni pod kojim uvjetima ne pristajem na mirenje!” Nakon sporne izjave, koju su lani prenijeli svi mediji, Horvatinčić je kazao da je zgrožen tom izjavom aktivista. Celakoski, kojeg brani odvjetnica Lina Budak, u prosincu će iznijeti svoju obranu.

I dok je Horvatinčić jučer u sudnicu stigao kao tužitelj, u ponedjeljak opet treba sjesti na optuženičku klupu u Općinskom kaznenom sudu jer je u tijeku proces protiv njega da je kao direktor NK Croatije 1996. zloporabama u poslovanju oštetio državni proračun za oko 1,8 milijuna kuna. Na prošlo ročište prije dva tjedna Horvatinčić koji je, inače, zbog pomorske nesreće pušten iz pritvora sredinom rujna, nije došao jer se ispričao da mora ići u kliniku Schulthess na ranije dogovorenu operaciju u Zürichu.

Bio na operaciji

No, dan nakon operacije u Švicarskoj vratio se u Zagreb te je viđen na maksimirskom stadionu na utakmici Dinamo – Ajax. U sudski je spis putem odvjetnika priložio dokumentaciju da je na operaciji zaista i bio. Horvatinčić jučer s novinarima koji su ga dočekali ispred zgrade suda nije želio razgovarati. Od tragične pomorske nesreće koju je ovog ljeta skrivio kod Primoštena nije davao izjave za hrvatske medije. Tuženi Teodor Celakoski iz inicijative Pravo na grad nakon ročišta kazao je pak da ni on nije pristao na mirenje.

– Horvatinčić me tužio zbog klevete nakon što smo najavili da ćemo ga prijaviti Uredu za suzbijanje pranja novca, ali to nismo govorili da bismo ga klevetali, već smo radili u javnom interesu. Imamo vjerodostojne informacije da je Tomo Horvatinčić obavio transfer od 15 milijuna eura sa svog privatnog računa na Hoto grupu. Smatramo da Horvatinčić nije mogao imati ta sredstva koja je posudio Hoto grupi. Dakle, nismo ga klevetali nego smo htjeli da se ispitaju okolnosti nejasnih transakcija – kazao je aktivist Celakoski.

Komentara 29

DE
deus ex machina
17:01 10.11.2011.

Pa je li moguće da sw ovaj (s)tvor na slobodi !!!??? Nemreš buliviti !

ED
eddinger1
17:10 10.11.2011.

I još je on tužitelj!! He, he

OB
-obrisani-
17:20 10.11.2011.

Ma propinjite se vi na noge koliko hocete. Zlocinacka orrganizacija je nedodirljiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije