Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ NEĆE U ZATVOR

Horvatinčić umjesto na sudu završio na operaciji

suđenje,tomo horvatinčić (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
29.01.2020.
u 12:38

U bolnicu je zaprimljen 27. siječnja, a operiran bi trebao biti 30. siječnja, nakon čega, ga prema procjeni liječnika, čeka višetjedni oporavak

Umjesto na sudu, završio je na operaciji. Tako bi se ukratko moglo opisati ono što se događalo oko Tomislava Horvatinčića, poduzetnika, pravomoćno osuđenog na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Horvatinčić se u srijedu trebao pojaviti pred sucem izvršenja kazne zatvora u Zagrebu, kako bi mu se odredio termin odlaska  na izdržavanje kazne, no to je ročište odgođeno do 9. ožujka. Naime, Velimir Došen, Horvatinčićev odvjetnik sudu je dostavio medicinsku dokumentaciju iz koje proizlazi da je njegov klijent hitno hospitaliziran jer mu se pogoršalo zdravstveno stanje.

Prvotno je bilo zamišljeno da Horvatinčić na operaciju u njemačkom Heidelbergu ide u travnju 2020., no nakon što je zbog pogoršanog stanja pregledan, liječnici su zaključili da se s operacijom ne može čekati. U bolnicu je zaprimljen 27. siječnja, a operiran bi trebao biti 30. siječnja, nakon čega, ga prema procjeni liječnika, čeka višetjedni oporavak. Zbog svega toga zatražena je odgoda ročišta na kojem se trebalo odlučivati o njegovom odlasku u zatvor, a sud je tom zahtjevu udovoljio.

Horvatinčićeva presuda postala je pravomoćna u rujnu lani. Riječ je bila o ponovljenom, trećem, suđenju, jer su prethodne dvije presude bile ukinute. Prva dva postupka protiv njega vodila je  Maja Šupe, sutkinja Općinskog suda u Šibeniku. Ona ga je 2015. osudila na uvjetnu kaznu, a na ponovljenom suđenju 2017. oslobodila ga je krivnje zbog navodne sinkope. Treće suđenje odvijalo se pred novim sudskim vijećem, i tada mu je lani izrečena kazna od četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Komentara 4

DU
Deleted user
13:13 29.01.2020.

Što pare rade, nevjerojatno. Prolongacija. Utjeha, prije ili kasnije stiže račun na naplatu. Teško je sada ići u buksu, no misli da će kasnije biti lakše? Ne neće, bijeg nije moguć. Pod geslom: STAVI PRAVU STVAR NA PRAVO MIJESTO!

DU
Deleted user
11:35 29.01.2020.

Šema izbjegavanja zatvora je poznata.Nije ju izmislio Horvatinčić .Zar dotični nebi mogao ići na operaciju iz zatvora.

DU
dubravko61
05:07 30.01.2020.

Pustite ga na miru, da bude operiran. A onda dalje po redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije