Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
40 10°C
  • iz.croatia@gmail.com:

    Drzavna banka u kojoj ne vrijede trzisni kriteriji privredjivanja je proslost, to smo imali u vrijeme bivse Yugoslavije. Samo i samo trzisno orijentirane banke koje u komercijalnom i profitnom smislu poslovanja imaju svoju orijentaciju, mogu i znaju da prepoznaju stvarne ... prikaži još! vrijednosti ulaganja kapitala u investicijske projekte. Sve ostalo je nastimavanje tebi, a za uzvrat daj nesto i meni. Ako je netkom trgovacki sud radi insolventnosti poslao stecajnog upravitelja, sto je tu dalje za kazati. Ako isto uzimamo na znanje, bez odredjenih konzekvenci za rukovodnu osobu, onda je drzava ta koja treba preuzeti odgovornost na sebe i reci da je ona ta koja je toga jadnika Antonica poslala u stecaj, a jadnik nije nikako kriv, nego drzava. Razmislite o postupcima svoga ponasanja!

  • osica:

    INU ne mogu komentirati, znam samo nešto iz medija. No, inspekcijeske službe mogu. Razjediniti inpekciju bio je jedan od najvećih promašaja prošle vlasti u državnoj upravi. Očito je bilo na dijelu " podijeli pa vladaj" -" Neš ovoga , moš ... prikaži još!š onoga" , Suradnja svih inespekcija pod jednim kapom je niužnost, pojenostavnjuje rad, kolaju informacije i "gospodarstvenici znaju kome se obratiti za "informaciju prije velike kazne u šumi propisa" . Ako poslovni subjekt "uglavnom mali" velikima se često gledalo kroz prste, ima nekoliko puta u mjesecu inspekcijske nadzor , mora obustaviti zaustaviti svoje planirane i često neophodne poslove, da bi se ovi šetali jedan po jedan " naravno svaki mora napisati i bar jednu malu kaznu, jer inspekcija je to". Nekad su inspektori imali " dok još nije bilo kompjutera " evidenciju - kartoteku sobjekata pod nadzorom na njihovom području i obvezu zakonsku " da svaki sobjekat bude redovito pregledan jedanput u dvije godine , sa timom komletne inspekcije " insektora rada, sanitarnog, gospodarskog , turističkog.... " ne u smislu kazne ako propusti nisu bili veliki išla je usmeno rješenje o uklanjanju uočenih nedostataka... nakon toga kontrola..... Samo oni koji nisu reagirai, a takvih je bilo malo, jer gospodarstvenici žele raditi dobili su strože kazne. "Lokal se nije zatvarao za deset kuna, ali je kazna bila neizostavna za rad bez sanitarne knjižice, za neprijvljivanje radnika , za očite i veće propuste u zaštiti radnika na radu.... i sl Nitko nije znao, kad će doći u nadzor , šef je odredio rutu u "pet do dvanaest" , a "gospodarstvenicima nadzor nije bio mrzak, jer su dobili i upute , što to treba popraviti da dugi put bude bolje. No, obzirom da se svaka vlast koja dođe voli baviti otkrićima tople vode, dogode se i " lude stvari, prije mene nije bilo ništa vrijedno. "Ja sam doktor medicine ali sve znam čim sam sjeo u politku. Fotelja vas prosvijetli.

  • antonelić:

    prvo o kolegi antoliću ; sad mi je lakše kad ministar horvat garantira da antolić ima vrline ... hvala ministru ... drugo o ini : smjeniti sve nesposobne i postaviti sposobne kao na hrt-u ... treće i to najvažnije : ... prikaži još! sektor pet ambalaže ... i nama trebaju poticaji za cipele , kišobrane ,tople kape i termos boce ... imam osjećaj da smo prepušteni sami sebi , što nije u redu ... nas ima 48.000 raznih profesija i bilo bi dobro da se osnuje odjel u gospodarskoj komori za nas ranojutarnje berače boca po kontejnerima ... kad bi nam trilaterala (tomo-vaso-rašo) podigla povratnu naknadu sa 50 lipa na 1 kunu , povećali bi bdp za 5% .... tako bi hrvatska ušla u eru blagostanja kao što je najavila dr.kolinda .... ps. ima li nade da hrvatska povuče sredstva iz fondova eu za branje boca ?? .. udruga "boca" ..

Još iz rubrike Vijesti

Radnici tvrtke Meiso iz Goričana prosvjedovali su ispred Sabora
DUG 31,4 MILIJUNA KUNA

Radnici strahuju hoće li dobiti novac iz 'kase uzajamne pomoći'

U požaru u staračkom domu u Andraševcu smrtno stradalo šest osoba
EMISIJA REVIZIJA

Istraga otkrila još jedan dom za stare s prekomjernim brojem korisnika

Koronavirus u Italiji
NOVI SLUČAJEVI U KINI

Koronavirus u Italiji: Preminula i četvrta osoba