Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Zagrebu

Horvat s Flegom i Miletićem: Isplata plaća do petka radnicima Uljanik Grupe prioritet Vlade

Pula: prosvjed radnika Uljanika
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
28.08.2018.
u 12:49

Župan Flego poručio je pak kako je "ključno zadržati brodogradnju kao stratešku granu gospodarstva u Republici Hrvatskoj".

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski župan Valter Flego u utorak su se u Zagrebu sastali s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom koji je potvrdio kako je prioritet Vlade isplata plaća do petka za radnike Uljanik Grupe.

Također, ministar je naglasio kako sve odluke Vlade trebaju biti usklađene s europskom direktivom u segmentu brodogradnje, priopćeno je iz Ureda istarskog župana. 

Miletić i Flego rekli su kako će vjerovati najavama tek kad plaće sjednu te su istaknuli da inzistiraju na dugoročnom rješenju.

U međuvremenu je stigla i potvrda sastanka u Bruxellesu na koji će gradonačelnik Miletić i župan Flego sutra hitno otputovati.

"Za Uljanik treba naći dugoročno rješenje. Plaće su trenutačno apsolutni prioritet, ali treba naći održivo rješenje koje će prekinuti agoniju radnika i održati brodogradnju. Uspjeli smo dogovoriti sastanak u europskoj krovnoj Udruzi za brodogradnju i sutra hitno putujemo u Bruxelles, a Vlada neka izloži konkretan plan za spas Uljanika i brodogradnje“, rekao je Miletić.

Župan Flego poručio je pak kako je "ključno zadržati brodogradnju kao stratešku granu gospodarstva u Republici Hrvatskoj".

Zato država mora osigurati Jamstveni fond kako bi brodogradnja mogla biti dugoročno održiva i profitabilna. Tako ćemo očuvati i što veći broj radnih mjesta“, zaključio je Flego.

Prosvjed radnika Uljanika

Komentara 39

SA
samoborka
13:09 28.08.2018.

Zao mi je radnika jer oni nisu krivi i ne daj boze ikome raditi a ne biti posteno placen za svoj rad! Ali,dragi moji radnici...dosli ste se zaliti na krivu adresu. Zalite se svojem lopovskom,mafijaskom,kancerogenom IDSu koji drzi svoj otrovni monopol u Istri vec skoro 30 godina,te uporno radi kontra interesa RH,a sada je napokon vidljivo i kontra interesa svojih vlastitih sugradjana!

AN
Antiflašist
13:09 28.08.2018.

strateski ste vi popljackali 30 milijardi kuna poreskih obveznika, dakle Uljanik plovidba s brodovima vrijednim 100 milijuna dolara, preko noci je iz ruku Uljanik brodogradilista presla u ruke bivseg direktora Uljanika i njegovih par jataka. To je pljacka svemirskih razmjerara i naravno da se bagra naucila pljackati, ne daj boze prekinuti dotok novca poreskih obveznika.

DU
Deleted user
13:32 28.08.2018.

A zašto bi Hrvatska sanirala probleme "naprede" Istre čiji političari koji njome vladaju već 28 godina tako rado koketiraju s autonomaškim idejama? Ko vas ebe nek vam piše pesme! To nisu Zagreb ni Hrvatska, obratite se IDS-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije