Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOALICIJA S DOMOVINSKIM POKRETOM

Horvat: Prvo ćemo sjesti sa Škorom. Bude li kompromisa, sastavit ćemo Vladu

Zagreb: Video konferencija ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
03.07.2020.
u 18:07

Dodao je da je plan za sastav nove Vlade pri kraju i da će Plenković s tim izaći pred one koje će pozvati na razgovor

Prvo ćemo sjesti s njim i bude li kompromisa, doći će do sastavljanje nove Vlade - poručio je ministar gospodarstva i kandidat HDZ-a u 3. izbornoj jedinici Darko Horvat komentirajući moguću suradnju s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

- Bude li želje da do dogovora dođe, bit će brzo postignut, ali uz isključive stavove ne. Nezamislivo mi je da se Davor Bernardić i Miroslav Škoro dogovore bilo kakav zajednički nastup zbog svjetonazorski kontradiktornih stavova. Sjedat ćemo vjerojatno za stol s g. Škorom, ali na način da ponudimo rješenja, a ne slušamo uvjete - istaknuo je Horvat gostujući u Newsroomu.

Rekao je i da je prva greška koju radi Škoro to što u isti koš stavlja SDP i HDZ.

- Nikakve tu zajedničke platforme nema i g. Škoro je prekratko u politici da bi imao iskustva i da bi njegova politička retorika bila prihvatljiva. Neće on pozivati Andreja Plenkovića za stol, njega će vjerojatno pozivati g. Plenković i staviti prijedlog na stol oko kojeg će se razgovarati - kazao je Horvat.

Dodao je da je plan za sastav nove Vlade pri kraju i da će Plenković s tim izaći pred one koje će pozvati na razgovor. Napomenuo je da se raspala koalicijska Vlada s Mostom "upravo zbog isključivih stavova" te ponovio kako Škoro neće biti u prilici postavljati uvjete.

 

>> VIDEO Analitičari: HDZ će biti relativni pobjednik, ali pitanje je hoće li sastaviti vladu

Ključne riječi

Komentara 27

ND
Necijepljeni degenerik
18:40 03.07.2020.

Horvat, htio si reći da ćete prvo čučnuti, ko s Miloradom?

HT
Hrvsrpska_trgovacka_koalicija
18:53 03.07.2020.

Bit ce kompromisa ne brini, prvi na redu je Plenki

DU
Deleted user
19:10 03.07.2020.

Plenković će nakon izbora poslati Prgometa u Kotromanovićev stan da dogovori koaliciju sa SDP-om

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije