Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGOVARA KOMPROMIS

Horvat odbio prognozirati ugroženost vladajuće koalicije zbog stajališta ministrice Divjak

Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
20.11.2019.
u 15:19

Ja o tome danas ne bih iznosio nikakav zaključak. Moja je deviza - razgovor, kompromis i nakon toga zaključak. Ako toga bude, bit će i rezultata. Ako bude ograda i jednostranih rješenja, bojim se da onda konačnog dogovora neće ni biti, izjavio je Horvat.

Ministar gospodarstva Darko Horvat u srijedu je odbio prejudicirati ugroženost vladajuće koalicije stajalištima ministrice obrazovanja iz kvote HNS-a Blaženke Divjak koja se po pitanju štrajka prosvjetara ogradila od premijera, te istaknuo da on zagovara razgovor i kompromis.

"Ja o tome danas ne bih iznosio nikakav zaključak. Moja je deviza - razgovor, kompromis i nakon toga zaključak. Ako toga bude, bit će i rezultata. Ako bude ograda i jednostranih rješenja, bojim se da onda konačnog dogovora neće ni biti", izjavio je Horvat nakon potpisivanja memoranduma o strateškoj suradnji za održavanje, popravak i modernizaciju između RH i Kongsberg Defence&Aerospace i Patria i Kongsberg Aviation Maintenance Services.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je ocijenila da je obrazovni sustav u blokadi zbog igara moći između premijera Andreja Plenkovića i prosvjetnih sindikata te poručila da ona u tim igrama ne želi sudjelovati i neće se svrstati niti na jednu stranu. Vezano uz poruke ministrice, Horvat je ustvrdio da je ona do jučer bila profesorica, a danas je ministrica u Vladi RH.

"Svatko kome to nije jasno, uključujući i nju, morat će si to pojasniti", istaknuo je. Upitan za eventualne političke posljedice koje bi mogla Divjak snositi zbog ograđivanja od premijera, Horvat odgovara da je Divjak dio koalicijskog partnerstva koje u ovom trenutku osigurava većinu u Saboru.

"Ako je to službeni stav našeg koalicijskog partnera (HNS), siguran sam da će dva predsjednika (HDZ-a i HNS-a) na tu temu sjesti za stol i vidjeti što i kako dalje", rekao je Horvat.

Komentara 2

Avatar Forest Trump
Forest Trump
16:28 20.11.2019.

Kako se odvažio prognozirati da Merkelica dolazi pregovarati o tvornici WV . Pametan i vješt pregovarač šutio bi o mogućim pregovorima do zajedničke izjave o razumjevanju . Njegov pristup unaprijed garantira neuspjeh ako uopće vodi ikakve pregovore. Ovako je sam sebe sveo na trkeljalo !!!

AN
antonelić
15:38 20.11.2019.

nama je sve jasno ... vrli neimari poput min.glav. horvata rade na daljnjem prosperitetu hrskog čovka , dovode strane investitore u brodogradilišta ( kineske poduzetnike sa brdom huana ) ... još mnoštvo investitora čuči na našoj granici očekujući povoljne ponude min. horvata ... zato se hrvatska obogatila i pozicionirala među najprosperitetnije nacije europe ( negdje između bugarske i albanije ) ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije