Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNE REKACIJE

HNS: Ako prešutimo danas, samo je pitanje kada će spaljivati nekoga od nas

Ivan Vrdoljak
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
24.02.2020.
u 10:52

"Svom nastojanju i sijanju mržnje treba stati na kraj", poručio je i ministar Horvat

Spaljivanje lutke istospolnog para koji drži figuru djeteta sa zvijezdom petokrakom na čelu na jučerašnjoj karnevalskoj povorci u Imotskom izazvalo je pravu buru reakcija. Nakon što je predsjednik oštro osudio taj čin, pridružili su mu se i ministar Darko Horvat i HNS.

Ministar gospodarstva Darko Horvat poručio je da je izričito protiv svakog oblika nasilja.

- Ja sam ponaosob i kao potpredsjednik HDZ-a izričito protiv svakog oblika nasilja i svega što prejudicira nasilje. S obzirom da smo u periodu poklada, maškara, sjetimo se spaljivanja lutke premijera Plenkovića i aktualnog predsjednika Milanovića. Ako ćemo to gledati kao šalu, nekako mogu razumjeti, drugačije apsolutno nikako. Svom nastojanju i sijanju mržnje treba stati na kraj, bez obzira u kojem dijelu Hrvatske, koje god dobi bili ljudi, koje nacionalnosti, spola - rekao je ministar, prenosi N1.

Iz Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati također su oštro osudili spaljivanje lutke okarakteriziravši taj čin kao govor mržnje.

- "Argumenti" organizatora ovog sramotnog čina da su "ostali konzervativni i da se drže tradicije" ne drže vodu, jer čvrsto vjerujemo da dio hrvatske tradicije nije i ne smije biti mrziti drugačije od sebe. Neprihvatljivo je i što su cijelom činu svjedočila mala djeca, koja su u cijeloj priči, nažalost, dobila samo lekciju o tome kako mrziti i biti nečovječan. Skandal u Imotskom pokazuje da borba za ljudska prava nikada ne smije stati i da ekstremizmima bilo koje vrste ne smije biti mjesta u društvu - poručili su iz HNS-a.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak naglasio je da se sada nameće pitanje koje će dijete ili čovjek sutra biti spaljen u Hrvatskoj.

- HNS se nikada neće prestati boriti za liberalnu, naprednu, slobodnu Hrvatsku. Ako prešutimo danas, kada se spaljuje par s djetetom s petokrakom na čelu, onda je samo pitanje kada će spaljivati nekoga od nas, koji je možda drugačiji od njih - rekao je Vrdoljak.

Dodali su da vjeruju da će nadležna tijela vrlo skoro stvari staviti na svoje mjesto, kao i da će na cijelu priču stići reakcija pravobraniteljice za djecu.

Komentara 1

Avatar southman
southman
11:15 24.02.2020.

Razdjelnik ne brini se . Ti si njima i nama davno "spalio novčanike " !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije