Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARKO HORVAT

'Neka nas sve čuva dragi Bog, neka nam da zdravlja, a sve ostalo je na nama'

Darko Horvat
Patrik Macek/PIXSELL
25.05.2018.
u 14:21

Mislim da je srednjoročno i dugoročno mnogo važnije voditi brigu o programu reformi koje trebamo posložiti i provesti da Vlada još bolje i uspješnije funkcionira te da ispunimo sve uvjete koje Bruxelles traži, a što može donijeti bolji i kvalitetniji život građanima.

U najkraćem mogućem roku sastat ću se s dobavljačima Agrokora kako bi ostvarili nagodbu, najavio je novi potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Tomislav Tolušić nakon imenovanja u Saboru.

– Ja sam i dalje ministar poljoprivrede, ali sada kao potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo koordiniram i gospodarske resore u Vladi. Osim Agrokora u fokusu, mislim da je srednjoročno i dugoročno mnogo važnije voditi brigu o programu reformi koje trebamo posložiti i provesti da Vlada još bolje i uspješnije funkcionira te da ispunimo sve uvjete koje Bruxelles traži, a što može donijeti bolji i kvalitetniji život građanima – kaže Tolušić. Podsjeća da Agrokor ima svog povjerenika koji upravlja procesima, zajedno s vjerovničkim vijećem.

– Oni su ti koji trebaju odraditi veliki dio posla, a mi smo dali pravni okvir da se nagodba sklopi. Donijeli smo zakon koji je spasio ne samo Agrokor nego hrvatsku ekonomiju i očekujem da će nagodba biti sklopljena u predviđenom zakonskom roku – tvrdi Tolušić.

Zatraženo je i da komentira posljednje e-mailove koje je danas objavio Index o pogodovanju izvanredne uprave Agrokora dijelu povlaštenih vjerovnika.

– Mislim da nikakvi e-mailovi nemaju veze s onim što radi izvanredni povjerenik i vjerovničko vijeće. Nisam detektiv i ne želim se uopće baviti time. Mislim da imam mnogo važnijeg posla – kazao je Tolušić te naglasio da danas ne bismo imali Agrokor, Konzum, Belje, Vupik, Agrolagunu da Vlada nije donijela zakon.

– Imali bismo zatvorene tvornice, trgovine, stotine tisuća ljudi na burzi i vjerojatno gospodarski kolaps države. Sada imamo odlično posloženu priču u smislu da tvornice i trgovine rade, vjerovnici dogovorom nalaze kompromis kako da iz svega izađu najmanje moguće oštećeni i čini mi se da je to dobar smjer – uvjeren je Tolušić. Na pitanje o vjerovnicima koji ne žele potpisati nagodbu, Tolušić je odgovorio da ima dovoljno vremena za sklapanje nagodbe i da na tome rade i izvanredni povjerenik i vjerovničko vijeće.

Ne slaže se s tezama da su umjesto Martine Dalić izabrani on i Darko Horvat kako bi smirili desnu struju HDZ-a.

– Nisam izabran da bih smirio tzv. desnu struju u HDZ-u jer od 1997. godine, otkad sam član stranke, radimo sve da budemo jedna jedina struja, a to je struja zajedništva. To je jedino što HDZ ili bilo koji član Vlade, predsjednik Vlade ili bilo koji član stranke rade – ustvrdio je Tolušić.

Darko Horvat
1/12

Novi ministar gospodarstva Darko Horvat od kolega je dobio anđela čuvara na dar.

– Ponijet ću ga sa sobom u Ministarstvo, a ja svaki svoj govor završavam riječima: "Neka nas sve čuva dragi Bog, neka nam da zdravlja, a sve ostalo je na nama" – kazao je novi ministar, koji je u prethodnoj Vladi Tihomira Oreškovića bio ministar poduzetništva i obrta.

– Uz punu podršku koju si potpredsjednik Tolušić i ja međusobno dajemo, mislim da ćemo dobro surađivati. Mogu samo ponoviti sve što je Tolušić rekao o Agrokoru, a cijelu ćemo situaciju koordinirati i radit ćemo zajedno na Agrokoru, i u sljedećih 14 dana intenzivno ćemo se uključiti u priču o Agrokoru. Fabris Peruško i Irena Weber imaju moju punu podršku i želja je svih nas da priča o Agrokoru završi do 10. srpnja – rekao je Horvat. Nije želio komentirati nove e-mailove koji su objavljeni, već je samo rekao kako o tome treba pitati Peruška i Weber.

– Nisam te e-mailove do sada vidio i ne mogu komentirati je li to pokušaj rušenja nagodbe – poručio je Horvat.

Ključne riječi

Komentara 23

MU
Muncimir
14:57 25.05.2018.

Isprazne parole isprazne glave. A malo znanja?

BU
Budak
15:14 25.05.2018.

Tako zbori stara baba sa sela a ne ministar u 21. stoljeću. Za to jesmo gdje jesmo.

Avatar tupson
tupson
16:59 25.05.2018.

to je pravi ministar,moj ministar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije