Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef međimurskog HDZ-a o zapošljavanju u bolnici

Horvat: 'Jedna je šefica samoj sebi, a druga šefica šefici i samoj sebi'

Darko Horvat
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
09.06.2020.
u 12:16

Zanimljivo je koliko je nezdravstvenih radnika dobilo viši koeficijent prema podobnosti, a postoji dio šefova nezdravstvenih odjela koji su sami sebi šefovi, kazao je Horvat

U raspravu o stanju Županijske bolnice Čakovec uključio se i predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat, koji kaže da iz bolnice odlaze liječnici, razočarane medicinske sestre, tehničari, laboranti, fizikalni terapeuti, inženjeri radiologije...

– Još je zanimljivije da se ukupni broj zdravstvenih djelatnika u godini dana povećao za samo devet, a nezdravstvenih za 17. Zaposleno je dvostruko više nezdravstvenih “uhljeba” nego zdravstvenih djelatnika. Svaki Međimurec zna da su problemi liste čekanja. Ni jedan nezdravstveni radnik neće smanjiti liste čekanja već će se one produžiti jer ostaje manje novca za plaćanje prekovremenih sati zdravstvenim radnicima. Zanimljivo je koliko je nezdravstvenih radnika dobilo viši koeficijent prema podobnosti, a postoji dio šefova nezdravstvenih odjela koji su sami sebi šefovi. Tako je najučinkovitija pravna služba koja ima dvije pravnice i obadvije su šefice (jedna je šefica samoj sebi, a druga šefica šefici i samoj sebi). Postoji i izmišljeni Odjel za prijam i otpust pacijenata koji ima jednu zaposlenicu, naravno šeficu (sama sebi svrha, sama sebi šefica). Pozicija šefa podrazumijeva i plaću šefa – istaknuo je Horvat. 

Pitanje je, dodaje, kome treba dodatnih 17 nezdravstvenih radnika u bolnici. – Vjerojatno je bolnica postala poligon za zbrinjavanje podobnih kadrova. Međutim, problem je što je na snazi zabrana zapošljavanja nezdravstvenih djelatnika bez suglasnosti Ministarstva zdravstva. Ali to Novinščaka (ravnatelja bolnice, op. a.) nije spriječilo da putem ugovora o djelu bez dozvole Ministarstva zapošljava direktno na zahtjev vlasnika i to odmah, baš kao što je to slučaj s novom pravnicom u odsjeku za javnu nabavu koja je sa stručnog osposobljavanja na županiji prešla raditi direktno u bolnicu – navodi, uz ostalo, Horvat.

Komentara 25

MM
Mirko_Motika
12:56 09.06.2020.

pa svi u Međimurju znaju da posavcu bolnica služi za uhljebljivanje svojih i izvlačenje novaca. pitajte ikojeg doktora što misli o stanju u bolnici. svima je katastrofa. ali bitno da se zapošljava na veliko i to naravno ne doktore nego administraciju

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
13:08 09.06.2020.

Izašao ministar Horvat iz korote šutnje. I sad se bavi organizacijom zdravstva. A ne svojim ministarstvom iz kojega su potekli teški korupcijski problemi a ministarstvo je dijelom vodila kraljica uz nekoliko službenica i dužnosnica za ispomoć. Predlažem ministru za početak mali pregledić poticaja, barem onih koji se spominju na snimljenim razgovorima. Da li je stvarno Horvatovo ministarstvo davalo bespovratne poticaje kraljičinim rođacima, prijateljima i majstorima od nekoliko stotina tisuća kuna, bespovratno? Je li to riješio, uvjerio se sam kako su neki od države dobivali a Horvatovo ministarstvo dijelilo. Novine spominju i one koji su tri godine dobivali Horvatove poticaje ni za što, bespovratne naravno. Dakle prvo pogledati kod sebe, a onda gdje još treba. Ali prvo kod sebe.

DU
Deleted user
12:47 09.06.2020.

Malenica je desetak novih djelatnika zaposlio jedan dan prije zabrane. Malenica je hdz pa Horvat ne smije to komentirati kao međimursku bolnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije