Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostavka predsjednika

Horst Köhler dao ostavku na mjesto predsjednika Njemačke

Horst Köhler
REUTERS
31.05.2010.
u 14:47

Pretpostavke da je odobrio sudjelovanje njemačke vojske u ratu u Afganistanu zbog financijskih interesa, prema njemu, dokazuju da se ne poštuje dovoljno ni on kao čovjek niti najveća politička funkcija u državi.

Njemački predsjednik Horst Köhler iznenada je dao ostavku na mjesto predsjednika Republike Njemačke, javlja Der Spiegel. Kao razlog svoje ostavke navodi učestale kritike.

Naime, pretpostavke da je 67-godišnji predsjednik odobrio sudjelovanje njemačke vojske u ratu u Afganistanu zbog financijskih interesa prema njemu dokazuju da se ne poštuje dovoljno ni on kao čovjek niti najveća politička funkcija u državi.

Optužbe na račun Köhlera počele su se nizati nakon što je izjavio da Njemačka i ekonomski može imati koristi od rata u Afganistanu, za što je kasnije komentirao da je njegova izjava izvučena iz konteksta.

Köhler je za vrijeme svojega govora, sa suzama u očima i uz prisutnost supruge Eve Luise, u rezidenciji predsjednika u dvorcu Bellevueu u Berlinu objavio šokantnu vijest te svoje dužnosti prenio na predsjednika saveznog vijeća Jensa Böhrnsena kojeg je o svojoj odluci već ranije obavijestio.

Köhler je bio deveti predsjednik Savezne Republike Njemačke, a dužnost je obnašao od 1. srpnja 2004. godine do danas u drugom mandatu koji je potvrdio na izborima 23. svibnja 2009. godine te je prvi predsjednik koji je dao ostavku na tu dužnost.

Prema ustavu novi se predsjednik mora izabrati u roku od 30 dana.

Ključne riječi

Komentara 39

DO
downunder
15:05 31.05.2010.

Ni za 200g.

DM
dr_max
15:05 31.05.2010.

Skidam kapu! Koji karakter! Ovdje kod nas su korupcija i skandali vec cinjenice a politicari ni ne pomisljaju odstupiti nego unistavaju ovu jadnu zemlju do kraja. Evo Bandic hoce 5 gradonacelnicki mandat bez obzira na to sto je grad rasprodao svojim ortacima i zaduzio ga za 5 sljedecih generacija!

DO
dobravila
15:04 31.05.2010.

To se u Hrvatskoj ne može dogoditi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije