Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAGALICA STRAVE

Horor na Jarunu: Ronioci tragaju za glavom i rukama Cvetka Simića

jarun
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
11.03.2010.
u 10:09

Policija je danas razgovarala i s djelatnicima hotela u kojima je Simić za boravka u Hrvatskoj odsjedao pokušavajući i tako ući u trag ubojicama.

Cvetko Simić (44) u Zagreb je došao najvjerojatnije polovicom veljače, a doputovao je iz Njemačke u mercedesu unajmljenom u rent-a-caru. Odsjeo je u nekom od zagrebačkih hotela, hotelu Antunović ili Sheraton, gdje je i inače odsjedao kada bi ga poslovi doveli u Zagreb.

Usputna postaja
Hrvatska mu je bila samo usputna postaja na putu do Beograda. Prema podacima kojima raspolaže policija, Simić se upravo iz Zagreba posljednji put javio obitelji, a navodno se iz razgovora moglo naslutiti da je u strahu. Polovicom veljače gubi mu se svaki trag, a vozilo u kojem je doputovao 18. veljače oko 7.30 zapaljen je u Savskoj Opatovini. Kako je tih dana izvijestila zagrebačka policija, nepoznati počinitelj, kojem je očito bilo stalo da prikrije sve tragove, karoseriju i unutrašnjost vozila polio je lakozapaljivom tekućinom i zapalio. Vozilo je potpuno izgorjelo, i to tako da mu se nije mogla prepoznati ni registracijska pločica ni broj šasije.

>>Tajna brutalne likvidacije na Jarunu: Tko je Cvetko Simić?

Što je još bolje, učinjeno je to na vrlo nepristupačnom terenu, tako da su se i vatrogasci trebali potruditi da dođu do njega.Upravo to vozilo bilo je najkorisniji trag policiji, te je pomogao u identificiranju Simića, raskomadano tijelo kojega je početkom tjedna nađeno u Jarunu. Točnije, nađeno je truplo te noge, a policijski su ronioci jučer ponovno pretraživali jezero i okolicu pokušavajući pronaći odsječene ruke i glavu. No tragova je za sada očito malo ili nimalo, jer je potraga jučer prekinuta i danas će biti nasatavljena. Kad bi našli te dijelove tijela, policiji bi to možda pomoglo u odgonetavanju vjerojatno najvažnijeg dijela zločinačke slagalice – mjesta na kojem je Simić ubijen.

Bugarski dokumenti

Tragajući za pravim mjestom zločina, policija će zasigurno pokušati rekonstruirati Simićevo kretanje prije te nakon ulaska u zemlju. A kako bi prikupila što više informacija o Simićevim posljednjim satima života te mjestima na kojima je boravio u Zagrebu, policija je jučer otvoreno zatražila i pomoć građana pozvavši ih da, budući je svima poznat identitet ubijenoga, informacije jesu li ga negdje vidjeli u Zagrebu anonimno i bez straha jave MUP-u.

>>Raskomadani leš pronađen na Jarunu beogradski je diler

Tragajući za korisnim informacijama, policija je jučer otišla i do zagrebačkih hotela u kojima je Simić običavao odsjedati. No možda teže od odgovora na pitanje gdje je Simić ubijen policiji će biti pronaći odgovore na pitanja zašto i tko ga je ubio. Svakako je zanimljivo i je li ubojica(e) došao iz Srbije ili je riječ o nekom iz Hrvatske, tko je za novac odradio taj “posao” za braću po kriminalu. Očekuje se da će tijekom istrage srbijanska i hrvatska policija surađivati i s ostalim policijama u regiji, što se odnosi u prvom redu zbog toga jer je Simić u Hrvatskoj ranije zatečen s lažnim bugarskim dokumentima. Jučer su se u Beogradu sastali hrvatski i srbijanski predstavnici MUP-a te razmijenili informacije o Simiću.

Ključne riječi

Komentara 21

OB
-obrisani-
18:51 12.03.2010.

Alo purgeri,pa ima tu puno dece treba to sve namiriti.Ovo je nastavak rata!!!Samo sto ste vi glupavi pa ne kapirate

OB
-obrisani-
20:06 11.03.2010.

Ma sam sti i sam se ubio bre \"sabur seljam!!!!!!Cvijetno tako si trazio bre

OB
-obrisani-
17:16 11.03.2010.

Nešto je prebrzo DNK analiza dala rezultate ? Za manje od 24 sata ! Gotovo pa svjetski rekord.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije