Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLJUTIO KINESKE VLASTI

Hongkonški aktivist Joshua Wong dobio 10 mjeseci zatvora: Odavao počast žrtvama Tiananmena

Joshua Wong
Foto: REUTERS
1/2
06.05.2021.
u 07:50

Prvotna kazna Wongu od 15 mjeseci u žalbenom je postupku smanjena je na 10 mjeseci.

Hongkonški demokratski aktivist, 24-godišnji Joshua Wong osuđen je na dodatnih 10 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u neovlaštenom okupljanju 4. srpnja prošle godine kojim se odavala počast žrtvama pokolja na trgu Tiananmenu 1989. godine.

Prvotna kazna Wongu od 15 mjeseci u žalbenom je postupku smanjena je na 10 mjeseci.

Wong se odranije nalazi u zatvoru zajedno s još 46 aktivista zbog ranijih neovlaštenih okupljanja u Hong Kongu, a osuđen je na osnovu nacionalnog sigurnosnog zakona.

VIDEO: Sučeljavanje kandidata za grad Osijek

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
12:31 06.05.2021.

pravna država funkcionira. svi koji misle da je u kini represija, nek obrate pozornost na kazne u zapadnim zemljama zbog podrivanja nacionalne sigurnosti. par desetaka godine iza rešetaka je minimum. nek se sjete ljudi kako je britanija kažnjavala ljude koji su željeli neka davno povratak hong konga kini. nek vele koja su to silna demokratska prava imali pod britanijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije