Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena zakona

Homoseksualci u Luksemburgu mogu sklapati brakove i posvajati djecu

Xavier Bettel
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.06.2014.
u 08:38

Za legalizaciju istospolnih brakova glasalo je 56 zastupnika dok ih je četvero bilo protiv.

Zastupnici u Luksemburgu velikom većinom jučer su izglasali legalizaciju istospolnih brakova te su im dozvolili i posvajanje djece, piše Yahoo News.

Za legalizaciju istospolnih brakova glasalo je 56 zastupnika dok ih je četvero bilo protiv. Promjene zakona će na snagu stupiti početkom 2015. godine ili šest mjeseci od službene objave.

Na čelu luksemburške vlade je homoseksualac

U reformi obiteljskog zakonodavstva odredili na 18 godina starosti su odredili najnižu granicu stupanja u brak, ukinuli liječnički pregled prije ulaska u brak kao i zabranu od 300 dana prije nego se udovci i udovice smiju ponovno vjenčati.

Na čelu luksemburške vlade je Xavier Bettel koji je javno objavio da je homoseksualac. Ovom reformom Luksemburg je postao 16 država svijeta koja je legalizirala istospolne brakove, dok ih u tri države dozvoljavaju samo pojedine regije.

>>Nintendo gamerima u 'simulatoru života' ne dopušta da budu gay

>>Engleska i Wales ozakonili gay brakove

Komentara 47

DU
Deleted user
09:00 19.06.2014.

Što god napisao u povodu te vijesti kao vlastito mišljenje ispast ću homofob, natražnjak, zatucanac, klerikalac i klerofašist te pripadnik prljavog pokreta. Zato kažem tek općenito da svijet nepovratno klizi u ludilo apokaliptičnih razmjera a da toga uglavnom nije svjestan. Ljudi kao da su izgubili zdrav razum, Sve skupa jadno i tužno.

VE
verakruz
09:21 19.06.2014.

Dugo bi trebalo, kad bih ja primjerice , počeo nabrajati zemlje gdje to nije, niti će ikada biti moguće, pa čak ni u toj "samosvjesnoj i slobodnoj" Europi. Znam da ćete me banirati, jer ovdje čovjek ne smije iznijeti svoj glas "protiv", ali ovo vam prva vijest i da, - jako lukav naslov.

KN
knezica
09:28 19.06.2014.

Nažalost po njih, promjenom zakona se ne može promijeniti i činjenica da dijete nastaje od muškarca i žene. Promjene Božjih zakona su nemoguće... Ili možda oni misle da i to mogu promijeniti. Želja za drukčijim seksualnim iskustvom ne daje im pravo da svoju seksualnu usmjerenost, koju im ne branim, premrežavaju na sve druge-životne pore. A djeca su osnov svega, jer bez muškarca i žene u spolnom činu naša civilizacija će propasti, nestati će nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije