Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavila eko oskar

Holy: Vrijeme je za konkretne mjere za zeleno gospodarstvo

mirela holy (1)
Filip Brala/PIXSELL
04.06.2012.
u 17:52

Holy je najavila i ponovne dodjele Eko Oskara u RH u tri kategorije: doprinos pojedinca, nove proizvodne tehnologije te iznimne organizacije sa strateškom vizijom.

Pomiriti zelenu ekonomiju s razvojem u cjelini, a onda i s održivim razvojem, jedan je od glavnih ciljeva konferencije UN-a Rio+20, na kojoj će od 20. do 22. lipnja sudjelovati i poveća hrvatska delegacija predvođena potpredsjednikom vlade Nevenom Mimicom i ministricom zaštite okoliša i prirode Mirelom Holy, rečeno je na konferenciji za novinare u povodu današnjeg Svjetskog dana zaštite okoliša.

Nakon 20 godina, tijekom kojih se projekti održivog razvoja i nisu provodili zadovoljavajućim tijekom, vrijeme je da se donesu konkretni ciljevi, mjere i rokovi, tj. putokaz za razvoj zelenog gospodarstva “green economy roadmap”, a u skladu s time i završni dokument članica UN-a pod nazivom "Budućnost kakvu želimo", kazala je Holy.

Zanimljivo je da je Hrvatska na istoj konferenciji UN-a u Riju prije 20 godina imala prvi nastup kao samostalna članica UN-a.

Holy je najavila i ponovne dodjele Eko Oskara u RH u tri kategorije: doprinos pojedinca, nove proizvodne tehnologije te iznimne organizacije sa strateškom vizijom.

Komentara 16

CA
cavecanem
18:16 04.06.2012.

ako ništa drugo na kraju mandata će se moći pohvaliti da je vidjela rio i to džaba

VU
vulgaris
18:40 04.06.2012.

Na čemu je ova? Pa Hrvatskoj treba, za početak, bilo kakva ekonomija.

DU
Dudek
18:09 04.06.2012.

Gospođo Holy od vas sam očekiva više konkretna riješenja. Vidim da ste i vi počeli Kukrikati kao i vaši istomišljenjici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije