Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA RASPRAVA

Holy se pobunila da se u Zagrebu 'cijepi samo žgadija i dotepenci', javili se Troskot i Glavašević

Zagreb: Mirela Holy u šetnji gradom
Matija Habljak/PIXSELL
16.02.2021.
u 10:46

- Rođeni sam Zagrepčanin, moja mama je rođena Zagrepčanka, moj otac je u Zagreb doselio kao mladić, ali zato ništa manje ne voli ovaj grad. Ali, za Mirelu Holy i salonsku ljevicu on je dotepenac. Kakve etikete! - oštar je bio Mostov Zvonimir Troskot

Objava Mirele Holy, u kojoj se osvrće na plan cijepljenja u Hrvatskoj te kritizira "što cijepljenje u Zagrebu počinje posljednje u Hrvatskoj", izazvala je raspravu na Twitteru u koju se uključio i njezin bivši stranački kolega Bojan Glavašević.

– Mi, Zagrepčani, fakat smo magarci, šutimo kao zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u Zagrebu živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućuje širenje bolesti je najviša, ali, eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto? – tvitala je Holy, a s njom su se složili i mnogi pratitelji.

– Možda zato što su u Zagrebu koncentrirani "da se ne baci" uglednici pa je teško uz njih doći na red? A vidim da i iz Rijeke dolaze u ZG da se ne baci – odgovorio je jedan korisnik, što je Holy potvrdila.

– Definitivno... žgadija iz svih dijelova Hrvatske bila je u pravo vrijeme na pravom mjestu. Donedavno su ti isti lamentirali da neće baš brzati s cijepljenjem... – komentirala je.

Nakon toga u raspravu se uključio i Bojan Glavašević.

– Mirela, poznajem te i znam da ne misliš loše, ali imaj na umu da je Zagreb grad u kojemu živi četvrtina Hrvatske i većinom smo 'dotepenci'. Ne mislim da smo lošiji građani ovoga grada od onih kojima je pet generacija predaka rođeno tu. Nisu 'dotepenci' najveći problem Zagreba' – napisao je.

Holy je izrazila žaljenje ako se pronašao u njezinim riječima te dodala da se objava odnosila na one koji su se cijepili preko reda, a među njima nisu bili samo rođeni Zagrepčani već i dotepenci. – To su činjenice – ocijenila je. 

– Činjenice koje nisu međusobno povezane. A i riječ 'dotepenec' ima svoje jasno mjesto. Korupcija nije problem koji ne postoji među 'pravim' Zagrepčanima, nego problem koji postoji u cijeloj RH – replicirao je Glavašević.

 

Izjavu je osudio i Zvonimir Troskot, Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

- Izjava Mirele Holy o dotepencima u Zagrebu, toliko je izvan svakog konteksta današnjeg vremena i zaista sam smatrao da takve izjave više nećemo morati slušati. Ali eto, salonskoj ljevici očito ništa drugo ne preostaje. Naravno da je svima nama neshvatljivo cijepljenje preko reda, ali za to nisu odgovorni građani grada Zagreba s korijenima izvan Zagreba, nego truli, korumpirani sustav koji je premrežio cijelu Hrvatsku. Zagreb su stvarali svi oni koji su ga izabrali kao svoj dom i koji su u njega doseljavali desetljećima, u potrazi za boljim uvjetima i poslom, a danas ga smatraju svojim gradom. I zato najoštrije osuđujem ovu izjavu.

Rođeni sam Zagrepčanin, moja mama je rođena Zagrepčanka, moj otac je u Zagreb doselio kao mladić, ali zato ništa manje ne voli ovaj grad. Ali, za Mirelu Holy i salonsku ljevicu on je dotepenac. Kakve etikete!

Izjava Mirele Holy o dotepencima u Zagrebu, toliko je izvan svakog konteksta današnjeg vremena i zaista sam smatrao da...

Objavljuje Zvonimir TroskotUtorak, 16. veljače 2021.

Želim Zagreb koji će biti dom svima onima koji su u njega došli živjeti. Zagreb u kojem će svi imati jednake prilike, neovisno o tome odakle su u njega došli. Zagreb se ne dijeli na rođene Zagrepčane i dotepence, nego na one koji ga vole bez interesa i pošteno u njemu žive i rade, te na one koji ga potkradaju. Upravo te i takve na predstojećim lokalnim izborima želimo pobijediti! - poručio je Troskot.

Tijekom rasprave na Twitteru i mnogi drugi korisnici se nisu složili s Holy.  

"Pa, naravno, ako si iz ZG, imaš prioritet pred ostatkom 'Rvacke'. Tako se zadnjih 30-tak godina i ponaša, sve se centraliziralo u ZG i zato imamo srednji vijek na 50 km od Zagreba. Ego na najjače", napisao je jedan od komentatora koji se ne slažu s Holy, dok je drugi dodao da "nije samo Zagreb Hrvatska".

Jedan korisnik iz Zagreba tvitao je da ga je "kao Zagrepčanina stid". 

"Ispada da i u moje ime iznosiš ove prizemne šovenske objave. Nije čudo da nas ostatak države prezire jer u njihovim očima Zagreb si ti i tebi slični iz povlaštene parazitsko-političarske kaste", poručio joj je. 

Ključne riječi

Komentara 126

DE
Demigodessnixie
10:51 16.02.2021.

Hahahahahaha to je ona ekipa koja voli i zove migrante, kojima smetaju granice jer su građani svijeta, koji ne priznaju nacije jer smo svi ljudi

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
10:50 16.02.2021.

Žgadija i dotepenci ....nije li to govor mržnje ?

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
10:53 16.02.2021.

O pa leftardi sve više pokazuju svoje fašističko lice. Prvaci licemjerja. Jučer onaj sa zabranom u Rijeci, danas ova o "žgadiji i dotepencima", što nas sutra čeka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije