Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova emisija

'Dok se Hrvatska veže za ideološke teme uvijek ćemo biti u kaskanju za ostakom EU'

26.05.2019.
u 22:07

- Ipak je zaustavljen negativan trend. Stranka je stabilizirana - rekla je Holy, dodajući da SDP zbilja može biti jako zadovoljan ovim rezultatom.

SDP zbilja može biti jako zadovoljan izborima, rekla je Mirela Holy s SDP-ove liste komentirajući izlazne ankete izbora za Europski parlament u Večernjakovoj izbornoj emisiji.

Podsjetimo, prema najnovijim izlaznim anketama Nove TV u vrijeme naše emisije najviše glasova na izborima za Europski parlament dobio je HDZ, 23,04 posto, što bi mu donijelo pet mandata, slijedi SDP s 17,90 posto ili tri mandata, a po jedan mandat osvajaju Nezavisna lista Mislava Kolakušića (8,09 posto), Suverenisti (6,61 posto), Živi zid (6,59 posto) i Amsterdamska koalicija (5,47 posto).

Mirela Holy rekla je da ankete nisu davale baš velike izglede Mislavu Kolakušiću, niti Ruži Tomašić, a oni će prema sadašnjim podacima ući u EP.

Pogledajte emisiju:

 

Holy je rekla da se birači krajnje desnice ne vole izjašnjavati u anketama.

- Za Marijanu Petir jako je puno odradila Katolička crkva, a ona ima najveću infrastrukturu u Hrvatskoj - rekla je Holy.

Diana Topčić Rosenberg iz GLAS-a s liste Amsterdamske koalicije rekla je da je rano reći jesu li zadovoljni ili razočarani.

- Pokazali smo da se može stvoriti zajednička platforma s koje se mogu širiti pozitivne poruke. Žao nam je za dio pristojnih građanskih opcija koji su dali glas drugim strankama da će biti izgubljeni glasovi jer neće pomoći da se osnaži ovaj liberalno građanski pristojni svjetonazor, ali treba pričekati rezultate - rekla je Topčić Rosenberg.

 

Rekla je da su pokazali da je njihova koalicija dobra osnova za daljnji rad i dio temelja za iduće izbore.

Holy je rekla kako je najveći angažman bio na ideološkim temama koje nemaju veze s EU izborima, a da je na onima zajedničke europske politike angažman bio skoro nikakav.

1/9

Rekla je da je SDP imao jaku listu, da se dobro iskomuniciralo da su Tonino Picula i Biljana Borzan napravili dobar posao u dosadašnjem mandatu te da su, barem na van, prestali sukobi koji su razarali SDP.

- Ipak je zaustavljen negativan trend. Stranka je stabilizirana - rekla je Holy, dodajući da SDP zbilja može biti jako zadovoljan ovim rezultatom.

- Nadam se da će nešto naučiti iz svega - dodala je.

- Dok se Hrvatska veže za ideološke teme uvijek ćemo biti u kaskanju za ostakom EU. To je šteta, to su godine koje gubimo u ideološkom prepucavanju - rekla je Topčić Rosenberg.

Za veću izlaznost rekla je da je to fantastično.

- To je poruka koju smo mi slali od početka, demokracija je pravo, ali i odgovornost, ako ne izađemo i damo glas ne možemo očekivati da se u državi išta mijenja - rekla je Topčić Rosenberg.

Komentara 3

KO
komar64
22:49 26.05.2019.

Kao magla u podne.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
08:42 27.05.2019.

Nakon potonule Dalićke lagano iskrsla sva u crnom kako nam se i piše Mirela Holy

DU
Deleted user
15:56 06.06.2019.

tko je ono lovio ustaske zmije u knesetu, tko je po bosni govorio da smo agresori, tko spominje 800.000 pobijenih u jasenovcu, tko spominje 150.000 dece pobijenih i opet u jasenovcu...nije tesko vidjeti od kuda to stalno vracanje i uz obilate lazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije