Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 kandidata

Holy predstavila listu za euro izbore: Najmlađi kandidat maturant V. gimnazije

Kandidati ORaH-a za EP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
23.03.2014.
u 12:20

Holy predvodi listu, a na drugom mjestu je Davor Škrlec, profesor FER-a i njezin bivši pomoćnik u ministarstvu koji je skupa s njom izašao iz vlade.

Predsjednica Oraha Mirela Holy danas je predstavila listu kandidata za europske izbore kao i izborni program stranke koji će se bazirati na javnim investicijama u projekte energetske učinkovitosti, ulaganja u obnovljive izvore energije i sustav gospodarenja otpadom.

Osim spomenutog Holy je kao glavne akcente svog programa navela je protivljenje GMO usjevima, industrijskoj brutalnosti prema životinjama, prevelikom izlovu ribe te potrebu za još većom zaštitom ljudskih prava i pravednosti prema emigrantskoj politici i azilantima.

Holy predvodi listu, a na drugom mjestu je Davor Škrlec, profesor FER-a i njezin bivši pomoćnik u ministarstvu koji je skupa s njom izašao iz vlade.

Svih 11 kandidata ima svako na svoj način impresivan životopis. Većina ih je napravila i znanstvenu karijeru, poput poznatog fizičara kemičara i matematičara Ivana Vickovića koji je bio dekan PMF-a u Zagrebu. Na listi ima šest žena i pet muškaraca. Jedan od najzanimljivijih kandidata je Mihael Peklar, maturant V. gimnazije u Zagrebu koji je višestruki prvak u natjecanjima iz informatičkih znanosti.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

(Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell)

Holy je naglasila da bi uspjehom smatrala osvajanje više od 5 posto glasova na izborima a da bi osvajanje mandata bio veliki uspjeh no da će , napomenula je, to biti vrlo teško. Holy je rekla da ako osvoji mandat ona neće ići u Europski parlament nego da će to mjesto prepustiti nekome drugome s liste zato što je situacija u Hrvatskoj takva da smatra da je važnije biti u našem nego u Europskom parlamentu.

Pošto su građani zgađeni politikom Holy tvrdi da će oni u kampanji govoriti samo o svome programu i da će se većinom bazirati na društvene mreže. Za široku terensku kampanju kažu da nemaju novaca.

Novinari su je zatražili da komentira jučerašnji govor predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je između redaka poručio da je glas za Orah glas za HDZ.

- Neću se uvlačiti u te razmirice. Premijerski posao je težak i smatram da je u interesu cijele Hrvatske i svih građana pa tako i naše stranke da on radi dobro svoj posao zato ne želim sudjelovati u verbalnom prepucavanju. Želim da premijer bude smiren, da ne bude uzrujan i da dobro radi svoj posao- rekla je Holy i dodala da je njen dojam da je Milanović u posljednje vrijeme nervozan i da joj je žao zbog toga jer je Hrvatska puna problema pa se premijer mora posvetiti rješenju svih tih problema.

Mihaela Peklara pitali smo koji su razlozi da se angažira u politici i kandidira na europskim izborima jer je u Hrvatskoj posljednjih godina na žalost to velika rijetkost.

- Moja generacija ima pravo glasa ali se taj glas ne čuje jer se svodi na zaokruživanje izbornih listića. Moj angažman je način da se to promijeni. Uvjeren sam da mnogi iz moje generacije žele da svijet bude bolji ali ne znaju kako to postići- rekao je Mihael.

>> SDP objavio listu kandidata za EP: Protiv glasovala samo jedna članica

Komentara 99

KU
kudcesname
12:31 23.03.2014.

na slici dzabalebaroši koji u životu ni kokoš nisu nalegli ......i takvim dati glas?Isto mišljenje imam o svim političkim strankama.

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
15:38 23.03.2014.

Što je ovo? Savez socijalističke omladine SR Hrvatske? Dosta više ovih Partijskih otpadaka koji se prezentiraju kao alternative! Ne zaboravite: - ova osoba je ozbačena iz Partije zbog političke korupcije - nikada ništa nije radila, cijeli život u Saboru

L0
luena 01
12:40 23.03.2014.

M.Holy izasla iz stranke? koliko znam izbacena je ,eto u samom naslovu neistina..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije