Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srijem i Slavonija

Hologrami Ružičke i bana Šokčevića u službi turizma

Vinkovci: Svečani mimohod 53. Vinkovačkih jeseni i revija konjskih zaprega
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
17.04.2019.
u 23:45

Novi vizualni identitet, zlatni krug s tri smeđe brazde, nosi poruku o Slavoniji kao zemlji zlatnog sjaja – od klasja žita, kukuruza, suncokreta, grožđa ili traminca u čaši do jesenskog lišća i dukata, a pozivnica je za Slavoniju i Srijem kao odredište za odmor i uživanje u zajedništvu s prirodom

Sve su turističke atrakcije i proizvodi manje-više izmišljeni. Ono po čemu smo mi jedinstveni jest način na koji gosta dočekujemo i osjećaj s kojim će otići kući, kazala je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije predstavljajući u Zagrebu turističke novosti i novi vizualni identitet vukovarsko-srijemskog turizma.

Županija koja je lani ugostila oko 85.000 turista ovog proljeća putnika namjernika prvi put, među ostalim, dočekuje hologramima povijesnih osoba. Nobelovac Lavoslav Ružička goste dočekuje u rodnoj kući u Vukovaru, ban Josip Šokčević u Gradskom muzeju u Vinkovcima, a kralj Nikola Iločki u Kuriji Brnjaković. U ponudi su i kostimirani vodiči. Promidžbom se provlači i poruka o osam tisuća ljepota, s aluzijom na 8000 godina povijesti Vinkovaca.

Novi vizualni identitet, zlatni krug s tri smeđe brazde, nosi poruku o Slavoniji kao zemlji zlatnog sjaja – od klasja žita, kukuruza, suncokreta, grožđa ili traminca u čaši do jesenskog lišća i dukata, a pozivnica je za Slavoniju i Srijem kao odredište za odmor i uživanje u zajedništvu s prirodom. Pojedinačni novi logotipovi, izvedenice glavnog koji asocira na dukat, nadograđeni su vinskom čašom za Ilok, ljudskim kolom za Vinkovce, čizmicom za Vukovar itd. Novi je slogan „Protkani zlatom“. Inače, hologrami i novi vizualni identitet dio su projekta Virtualni i kulturni turizam ViCTour koji je sufinanciran sredstvima Interreg IPA programa Hrvatska – Srbija 2014.–2020.

VIDEO Spašavanje psa iz rijeke u Vukovaru:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije