Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST VIŠKA

Hollywoode, dođi i ruši!

Friendship Trail Bridge
Chris O\'Connor
08.04.2010.
u 17:04

U Floridi nemaju 13 milijuna dolara za rušenje trošnog mosta pa se nadaju da će se naći neki filmaš koji želi snimiti spektakularno rušenje mosta.

Predivni most Friendship Trail Bridge u Clearviewu u Floridi, dug više od četiri kilometra, morao je zbog trošnosti biti zatvoren za promet 2008., a nema te obnove koja bi mostu pomogla. Naime, bilo kakvi radovi produljili bi mu život za najviše 10 godina, a stajali bi četrdesetak milijuna dolara te su u okrugu Pinellas teška srca donijeli odluku da se most sruši i sagradi novi. No rušenje bi stajalo 13 milijuna dolara, a tog novca u proračunu okruga nema pa se povjerenik John Morron dosjetio mogućeg rješenja – hollywoodskih filmaša.

Ako bi nekom producentu za akcijski blockbuster bilo potrebno spektakularno rušenje mosta, u Floridi mu nude most na raspolaganje, samo neka ga sruši.

- Vidite ima li koga, bilo kakvih filmaša, koji bi voljeli doći ovamo dolje i raznijeti taj most za neki film. Oni bi to mogli učiniti u okviru svojeg proračuna i nas to ne bi stajalo ništa, ili bismo nešto malo platili – pozvao je Morron.

Na takav poziv inspirirao ga je slučaj Orlanda u Floridi, koji nije znao kako nakon gradnje nove gradske vijećnice srušiti staru. Na kraju je stara vijećnica 1991. postala ona zgrada koja eksplodira na početku "Smrtonosnog oružja 3", a grad je još utržio 50.000 dolara u svoj proračun od Warner Brosa.

No Suzy Spang iz filmskog odbora Orlanda upozorava susjede da će teško naći nekoga tko bi zbilja svojim novcem raznio most jer se danas takve stvari rade računalnom animacijom, a "za 13 milijuna dolara može se napraviti i te kako mnogo CGI-ja". Ako i nađu nekog filmaša koji je toliko zainteresiran za "pravu stvar", vjerojatno će ipak veliki dio troškova morati sami platiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije