Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RELIGIJA

Hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj oborilo sve rekorde posjećenosti

hodočašće
14.09.2015.
u 20:01

Ovogodišnje hodočašće odvijalo se pod geslom "Marijo, ne odbij nam molbe u potrebama našim!"

Hodočasnici pješaci, predvođeni dvojicom zagrebačkih pomoćnih biskupa, mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, u subotu u 5 sati organizirano su krenuli ispred zagrebačke katedrale na tradicionalno, 284. po redu zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj. Ovogodišnje hodočašće odvijalo se pod geslom "Marijo, ne odbij nam molbe u potrebama našim!"

U nedjelju s početkom u 11 sati krenula je zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do crkve na otvorenom - prostora misnog slavlja. Sveta misa počela je u 11.30 sati. Procesiju i svetu misu predvodio je kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački. Kardinal Josip Bozanić u svom govoru pozdravio je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kao i potpredsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Reinera. Ovogodišnje hodočašće oborilo je sve rekorde posjećenosti koji su bili prošlih godina.

Nakon misnog slavlja upriličen je svečani ručak na kojem je bio nazočan potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner u društvu sa vrhom Zagrebačke nadbiskupije: pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, kardinal Josip Bozanić, pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić te pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski. Kardinal Josip Bozanić se posebno zahvalio akademiku Željku Reineru koji je hodočastio u Mariju Bistricu, te svojim primjerom pokazao da su vjera i djela najbolji primjer časnog i čestitog čovjeka.

Svečana sv. misa zahvalnica u zagrebačkoj katedrali održana je danas u 19 sati.

>> 'Ne znam što je gore - bezbožni komunizam ili bezdušni kapitalizam'

>> Molitva u Remetama za Zagrepčane je tradicija

Komentara 7

MA
Malenkost
21:29 14.09.2015.

Ajme meni jadan li san! Ajme! Nesmin dalje komentirat. Dobio san bio 2 Dana Aresta zbog moji komentara van okvira i van teme. Hi, Hi... .

Avatar dobry
dobry
21:57 14.09.2015.

Ženin ljubavnik dolazi u kuću dok je suprug na poslu. Njen devetogodišnji sin dođe nenadano kući, ugleda ih i sakrije se u garderobni ormar kako bi ih i dalje promatrao. Muž također dođe kući. Žena strpa ljubavnika u ormar, ne znajući da joj je sin već unutra... Dječak: - Mračno je ovdje. Muškarac: - Da, mračno je. Dječak: - Imam nogometnu loptu. Muškarac: - To je lijepo. Dječak: - Želiš li je kupiti? Muškarac: - Ne, hvala. Dječak: - Moj tata je vani. Muškarac: - OK, koliko? Dječak: - 250 EUR Nakon nekoliko tjedana muškarac i dječak se ponovo susretnu u ormaru. Dječak: - Mračno je ovdje. Muškarac: - Da, mračno je. Dječak: - Imam tenisice za nogomet. Prisjećajući se što se zadnji put dogodilo, muškarac upita: - Koliko? Dječak: - 750 EUR. Muškarac uzdahne: - U redu. Par dana kasnije, otac kaže sinu: - Uzmi loptu i tenisice, idemo se igrati! Dječak odgovori: - Ne mogu, prodao sam loptu i tenisice. Otac upita: - Za koliko si ih prodao? Dječak: - Za 1.000 EUR Otac: - To je grozno, kako si mogao tako opelješiti svoje prijatelje... to je puno više nego što te dvije stvari stvarno vrijede! Sad te vodim u crkvu da se ispovjediš!!! Otac odvede sina u crkvu, gurne ga u ispovjedaonicu pa zatvori vrata. Dječak: - Mračno je ovdje. Pop: - Ne počinji mi opet s tim sranjem..

LI
lighthouse
23:28 14.09.2015.

Shvatili ljudi da uz ovake političare, samo nam Bog može pomoći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije