Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne osjeća se krivim

"Hoćeš da te ubijem", rekao je mladi Teo i zapucao kao u filmu

'zagorje - 11. 11. 2011.,Zlatar, Hrvatska - Teo Kastelan na sudenju za ubojstvo i pokusaj ubojstva pri Stalnoj sluzbi zlatar zagrebackog Zupanijskog suda'
'Sabina Pusec/VLM'
11.11.2011.
u 20:00

Kastelan je izjavio da je razumio optužnicu i da se ne osjeća krivim, a prema svjedočenju konobarice nitko nije bio jako pijan

Na zlatarskom sudu počelo je suđenje Teu Kastelanu (24) iz Velikog Trgovišća za ubojstvo Ivana Tišljara (58) i pokušaj ubojstva Mladena Matule (35).

"Ovdje više ne buš pil"

Kastelan se tereti da je 19. svibnja ove godine oko 22 sata u kafiću Capar u Velikom Trgovišću tijekom svađe s Ivanom Tišljarom u njega ispalio dva hica i nanio mu ozljede od kojih je ovaj trenutačno preminuo. Prema optužnici, Kastelan je, vidjevši da mu se približava Matula, prislonio pištolj na njegov trbuh i pucao, no u nakani da ga usmrti nije uspio. Kastelan je izjavio da razumije optužnicu i ne osjeća se krivim. Matula je rekao da je popio nekoliko pića s Tišljarom, a prije odlaska kući svratili su u kafić Capar. Došao je Kastelan i počela je svađa između njega i Tišljara.

– Teo je bio dosta arogantan, Tišljar mu je rekao: "Mali, ovdje više ne buš pil", a Teo odvratio: "Kaj buš ti meni pričal, hoćeš da te ubijem?" Tišljar je rekao: "Kaj pričaš, koga buš ti ubil?", a Teo izvadio pištolj i pucao, kao u filmu. Bio sam u šoku i krenuo prema Teu da mu uzmem pištolj, onda je pucao u mene – kazao je Matula i dodao da se nekih detalja na sjeća te da je tada pio alkohol, ali nije bio pijan ni pripit. Konobarica Biserka Večerić rekla je da je spremala terasu, a kada se vratila u lokal, Tišljar i Kastelan su se naguravali.

Psihički poremećaji

Nije ih uspjela razdvojiti pa je krenula zvati gazdu na telefon, uslijedili su pucnjevi i Tišljar je pao na tlo. Prema njenoj procjeni, nitko od trojice nije bio jako pijan. Prema iskazu  vještaka dr. Ante Dugonjića kod Kastelana su ustanovljeni neki psihički poremećaji i bio je pri počinjenju djela smanjene ubrojivosti na granici lakšeg i srednjeg stupnja. Kako je bilo više ispaljenih hitaca, vještak balističar Rade Stojadinović očitovao se o dva sporna metka koja su ispaljena u prvoj prostoriji lokala rekavši da nije moguće utvrditi jesu li ta dva metka ispaljena prije nego je Tišljar pogođen ili zatim.

Komentara 4

IC
ice12
02:01 12.11.2011.

bum pil, ne bus pil.. ...od kojih he ovaj \'trenutacno\' preminuo

OB
-obrisani-
10:38 12.11.2011.

bum, bum...

PL
pletkoz
11:21 12.11.2011.

Ma da, ako nije bio pijan onda je psihički neuračunjljiv ma zub za zub-oko za oko pa neka se prije misle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije