Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u Večernjem

Hoće li vas i vaše dijete na poslu zamijeniti robot?

Naslovnica 29.09.
Foto: Vecernji.hr
1/2
28.09.2014.
u 07:15

U Hrvatskoj će prvo nestati stotinu zanimanja s najvećim brojem nezaposlenih u našoj državi.

Konzultantska tvrtka Roland Berger izračunala je za šestotinjak zanimanja vjerojatnost kojom će ih do 2024. zamijeniti računala ili roboti. Gotovo pola zanimanja nestat će zbog automatizacije.

Kad se kriteriji primjene u Hrvatskoj, dolazi se do zastrašujućeg podatka: prvo će nestati stotinu zanimanja s najvećim brojem nezaposlenih u našoj državi.

>> Vlada: otvorit ćemo 85.000 radnih mjesta, ekonomisti: nećete ni jedno

CIJELI TEKST PROČITAJTE U DANAŠNJEM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Foto: Vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar bok
bok
22:50 28.09.2014.

..tko ne ide s vremenom taj s vremenom mora otic...

ZA
Zagrebas
23:57 28.09.2014.

"Koja glupost, kao da robot pravi djecu a ne djeca robota. Ko ce proizvoditi, odrzavati i praviti robote ako ne ta djeca a to otvara nova zanimanja... " Rano ste se sjetili obrazovnog sustava. Ta djeca su vecinom nepismena, matematikuiku i prirodoslovne znanosti izbjegavaju u sirokom luku i/ili upisuju filozofiju, ekonomiju i pravo. Tko ce raditi te robote? Mali nepismeni nesposobni prosjecni Hrvat kojemu treba spustiti prag za prolaz matematike na maturi na 20% sigurno nece. Clanak je najava onoga sto ce nam se svima dogoditi ako fanaticno ne pocnete inzistirati na drasticnoj reformi skolskog sustava: vise sati matematike i prirodoslovnih predmeta, informatika (ne stancanje slova u wordu, puno programiranje) i robotika obavezni predmeti. Razred do 10 ucenika, kao u novootvorenoj zidovskoj skoli u Klovicevim dvorima (max 80 ucenika u cijeloj skoli!). Sto znaci vise skola, vise kvalificiranih profesora. Danasnje skrtarenje znaci gornji rezultat!

AA
aabbcc
22:17 28.09.2014.

Koja glupost, kao da robot pravi djecu a ne djeca robota. Ko ce proizvoditi, odrzavati i praviti robote ako ne ta djeca a to otvara nova zanimanja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije