Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kukuriče cijeli dan

Hoće li Šveđani uvesti 'policijski sat' za glasnog pijetla?

pijetao kokoš (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
06.11.2012.
u 20:05

Predlaže se "policijski sat" za glasnog pijetla koji bi trajao od 19 do 9 sati.

Vijeće švedskog grada Lulea morat će odlučiti o uvođenju \"policijskog sata\" za pijetla kako bi umirili grupu stanovnika koji tvrde da ih stalno uznemirava kukurikanje susjedove životinje.

Žale se da pijetao stoji uz ogradu i kukuriče gotovo cijeli dan. Vlasnik glasnog pijetla tvrdi kako ne uznemirava ljude više od bilo kojeg psa koji laje, dok ostali susjedi ostaju podijeljeni oko teme, piše Local.

Dok pet obitelji tvrdi da pijetlovo kukurikanje doprinosi ugođaju, tri ostale traže akciju protiv glasnog \"susjeda\". Lokalni odjel za okoliš je u smirivanju bune izašao sa dva prijedloga. Prvi je da vlasnik smije zadržati kokoši, ali se mora riješiti pijetla.

Drugi prijedlog kaže da vlasnik smije zadržati pijetla, ali on u tome području ne bi smio biti od 15. ožujka do 15. rujna te bi se uveo strogi \"policijski sat\" za pijetla koji ne bi smio izlaziti od 19 do 9 sati. Više instance sada moraju odlučiti koji prijedlog će prihvatiti.

Komentara 4

OB
-obrisani-
20:15 06.11.2012.

i u hrvatskoj postoji pijetao milanovic

MO
mozel
20:49 06.11.2012.

Hoce li Svedjani uvesti "policijski sat" za glasnog pjetla ? pa kod nas bi trebala cijela Europska policija da uvodi policijski sat koliko nasi kukurikavci kukuricu.

VI
viluk007
21:11 06.11.2012.

mozel, molim budi precizniji kukurikci i kukurikotine riču, po vanjskom izgledu vuku na nilskog konja. U Hrvatskoj ih ima na području Goranskog primorja neobično podsjećaju na Obersnela i Linića ali naravno to je samo koincidencija da se ne naljute. kukudrekavci,i, dreče, izgledaju kao Haski a glasaju se kao Milanović kukunjakci kukunjaču kao ljeko A tu su i čuvene kukubleje, kao Pusićka Kukubrunde su obično ličkoga roda iz porodice Opacickusa, oni su vrsta koja je zaštićena zbog velike migracije za vrijeme Oluja, U njihovoj podvrsti se nalaze kukukrade toj podvrsti i vrsti dozvoljeno je da krade, da prosi da skupljaju otpad. Tu su i kukuljige, Kukulokandre,kukumlati i razno razni kukufašisti iz obnovljene i preimenovane SKH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije