Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEDLOG MINISTRA I HZJZ-A

Hoće li školski praznici biti tjedan dana duži?

Bjelovar: Po prvi puta i bjelovarski učenici prvi dan škole dolaze s maskama
Damir Spehar/PIXSELL
26.11.2020.
u 18:27

Žele produžiti trajanje praznika kako bi nakon obiteljskih druženja osigurali dodatni tjedan s epidemiološkog aspekta

Nove mjere za suzbijanje koronavirusa ne obuhvaćaju obrazovni sustav. Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i sl. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima.

"Što se tiče održavanja što normalnijeg društvenog života, ako usporedite druge zemlje, imali smo puno normalniji život nego mnoge druge zemlje Europe. Važno mi je obrazovanje, rad i proizvodnja, uz okvirni cilj zaštite zdravlja građana", istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Na temelju tih prioriteta, mjere stavljaju fokus na ono što je bitno, dodao je.

"Svaki društveni kontakt, to znači biti s nekim na večeri, na fešti, u kafiću, disku ili drugdje, u ovom trenutku je luksuz koji je irelevantan. Za zdravlje građana svaki luksuz društvenog kontakta koji nije nužan je nebitan. Sve što možete izbjeći, a da nije nužno, nije posao i nije obrazovanje u ovom trenutku je nebitno", naglasio je premijer.

Obrazovanje ima poseban režim. Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i sl. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs u suradnji s HZJZ-om predlaže da se trajanje školskih praznika, koji su predviđeni od Božića do Sveta tri kralja, produži za tjedan dana kako bi nakon obiteljskih druženja osigurali dodatni tjedan s epidemiološkog aspekta.

VIDEO Nove mjere koje vrijede do 21. prosinca

Komentara 3

LE
lector2corrector
18:51 26.11.2020.

duži nikako ne mogu biti. ne produžuju se, već produljuju. naučite već jednom :)

DU
Deleted user
08:09 27.11.2020.

neznalice ne zatvaraju osnovne škole sve su to okupljališta plenkoviću

TO
toljPop
19:50 26.11.2020.

onda će uzeti zadnji tjedan drugog mjeseca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije