Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Hoće li se optimizam u Njemačkoj preliti u Hrvatsku

Njemačka premijerka Angela Merkel i premijer Bavarske Markus Soeder
Foto: MICHELE TANTUSSI/REUTERS/PIXSELL
1/3
27.05.2020.
u 00:00

Njemačko gospodarstvo moglo bi biti zamašnjak europskog rasta

Njemački biznismeni postaju optimističniji u vezi s budućim poslovanjem nakon povijesnog pesimizma u travnju. Stoji to u izvješću poznatog njemačkog Ifo instituta. On se može shvatiti kao zrnce nade da bi njemačko gospodarstvo, koje je i u prvom kvartalu 2020. palo manje od konkurentskih gospodarstava, moglo biti zamašnjak europskog rasta, odnosno bolje rečeno, što manjeg pada.

Eventualni njemački oporavak, u svakom pogledu, važan je za Hrvatsku zbog povezanosti dvaju gospodarstva, ali kako nam govore upućeni, za ograničavanje pada hrvatskoga gospodarstva najvažnija će ipak biti turistička sezona...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju

 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
04:29 27.05.2020.

koji njemacki optimizam ..hrvati pucaju od srece i optimizma...ako njemacka bude trebala radnike...doci ce stotine tisuca hrvata koji ce optimizam nijemaca podici na jos vecu razinu....

IT
I-To
09:05 27.05.2020.

Mašinerija laganja manipulacija populizma Njemci uporno i dalje lažu njihova Era je završila .

Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
23:56 26.05.2020.

Hoće li se optimizam iz Njemačke preliti u Hrvatsku - ti ne znam. Ali znam da u Njemačkoj nema medija koji grčevito pokušavaju ubiti i najmanju pojavu optimističkog načina razmišljanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije