Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Hoće li radnici iz Irske jeftinije doma, odlučit će Gradsko vijeće

18.08.2015., Autobusni kolodvor, Zagreb - Mladi ljudi, ali i cijele obitelji trbuhom za kruhom u potrazi za poslom odlaze u Njemacku. Matea Pejakovic.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
15.10.2016.
u 08:00

Pobunili su se, pak, Osječani, koji ističu kako se "iz njihova džepa plaća one koji ionako dobro zarađuju, dok su oni sami bez posla"

Hoće li Osječani na radu u Dublinu jeftinije letjeti doma zahvaljujući subvenciji Grada Osijeka od 500 kuna za zrakoplovne karte, odlučit će ipak Gradsko vijeće. Rezultat je to lavine reakcija koje su uslijedile nakon što je gradonačelnik Ivica Vrkić objavio kako će radnicima pomoći plaćati karte da bi mogli posjetiti obitelj za božićne blagdane, a u konačnici i vratiti se doma.

Pobunili su se, pak, Osječani, koji ističu kako se “iz njihova džepa plaća one koji ionako dobro zarađuju, dok su oni sami bez posla”.

– Priča o subvenciji nije nikakva mjera, niti populizam, nego čista poruka u kojoj smo imali namjeru pripomoći najprije prometovanju i jačanju osječke zračne luke, a potom dati i materijalno do znanja našim sugrađanima koji su u tuđini da nam je do njih stalo – poručio je Vrkić. S obzirom na to da nedavno na Vijeću nije bio rebalans proračuna za 2016., u HDSSB-u se pitaju odakle misli namaknuti novac.

– Njih ne zanima tko je gradonačelnik, već samo da se stvore uvjeti kako bi se mogli vratiti, a to se ne može s populističkih 500 kuna za karte – izjavila je HDSSB-ova Danijela Lovoković.    

>> Nakon rata u biznis: 'Rekli su mi da sam lud kad sam odbio mirovinu'

Komentara 5

SN
snajper
08:28 15.10.2016.

Sama ideja nek ostane na ideji. Dobra je da se govori o problemu iseljavanja mladih i velikom zaostajanju Slavonije. Svi pricaju o bogatoj slavoniji a od bogatstva ni traga kao ni od seljaka. Svi zaboravljaju da je slavonska zemlja prodana odmah poslije rata i u posjedu je 4 do 5 vlasnika . pikovi su prodani , zadruge a ostatak nije vrijefan spomena zato ne govorite da mladi trebaju ostati na zemlji. Oni jesu na zemlji i zato odlaze. Slavoniji treba industrija , tvornice , posao da ih zadrze. Zato je ova prica dobra da se stalno podsjeca na problem a da ce 500 kuna pomoci u rjesavanju problema to nitko nema ni u primisli

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
10:59 15.10.2016.

Hrvatska i Slavonija su sada napokon slobodne i neovisne.

MA
marijaqwer
11:18 15.10.2016.

Vrkic zeli privuci ekonomske migrante u Osijek jer se nada vecoj zaradi nego sto je subvencija i pri tome dobiti politicke bodove. Nazalost to je vrhunac hrvatske politicke misli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije