Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆA SNIMKA

Hoće li napasti? 15 ruskih borbenih aviona spremno čeka uz ukrajinsku granicu

ruska vojna baza
Foto: REUTERS
1/3
21.04.2021.
u 10:58

Osim u Morozovsku, otkrivena je aktivnost i u vojnoj bazi na Krimu gdje se dovlače vojne trupe, helikopteri, dronovi, oprema za ometanje, a postavlja se i vojna bolnica

Na pisti u zračnoj bazi Morozovsk smještenoj 150 kilometara od Ukrajine 15 ruskih borbenih aviona čeka zapovijed iz Kremlja. Avione su otkrile satelitske snimke te regije, a riječ je o bombarderima Su-34 koji spremno čekaju naredbu Vladimira Putina.

Riječ je o vojnim zrakoplovima koji postižu brzinu od 2200 kilometara na sat, a naoružani su laserski navođenim raketama.

Osim u Morozovsku, otkrivena je aktivnost i u vojnoj bazi na Krimu gdje se dovlače vojne trupe, helikopteri, dronovi, oprema za ometanje, a postavlja se i vojna bolnica, piše Daily Mail.

Foto: REUTERS/Ann Wang

 

Najmanje 80.000 ruskih vojnika na pozicijama je u istočnoj Ukrajini i na Krimu, a očekuje se da će ih doći još 30.000 do kraja mjeseca, pokazao je izvještaj ukrajinske vlade.

Satelitske snimke borbenih zrakoplova objavila je tehnološka tvrtka Maxar koja je uočila ruske aktivnosti na još 15 lokacija uz ukrajinsku granicu, što je više nego što se u početku mislilo.

Stručnjaci kažu kako su borbeni avioni uz granicu snažna poruka poslana Ukrajini.

– Oni sada imaju mogućnost uspostaviti zračnu nadmoć na bojištu i tako izravno podržati pješaštvo – rekao je  general američkih zračnih snaga Philip Breedlove.

U ratu Rusije i Ukrajine dosad je ubijeno 14.000 ljudi od 2014. godine, a više od milijun i pol bilo je prisiljeno napustiti svoje domove.

Rusija želi da se Ukrajina federalizira i da se odvojenim regijama odobri autonomija. No, to je neprihvatljivo za ukrajinsku vladu, Veliku Britaniju i SAD.

VIDEO Vojna parada u Rusiji

Ključne riječi

Komentara 60

Avatar Nilski konj
Nilski konj
12:37 21.04.2021.

Rusija na svojem teritoriju i uz granicu ima borbene avione!? Auuu zanimljivo!

BI
billynik
12:03 21.04.2021.

Smiješno, sad se odjednom svi brinu zbog ruske nazočnosti na svojoj granici a nikome nije smetalo dok je NATO izvodi manevre duž te iste granice i zvecka oružjem već dvije godine.

MA
malena27
13:00 21.04.2021.

Zna se tko pravi probleme. Rimsko Carstvo koje se nikada u biti nije ni raspalo samo je se još i proširilo. Većinom su pohodi i osvajanja kretala od Zapada prema Istoku. Nije mi poznata ni jedna Ruska kolonija, a Zapadpad ih je imao i još ih ima. Zapad je zlo kakvog univerzum ne pameti. Rusi će se morati dobro potruditi da dosegnu razinu zla u kojem Zapad ubjedljivo vodi. Nadam se da će Hrvat ovaj put biti mudar i stati na pravu stranu. Zagovarajmo mir i sklad među Slavenima, bez razlike kojoj grani kršćanstva pripadali. Krist je jedan i on nas poziva na mir sa svima, a najprije sa svojom braćom kršćanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije