Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škibola Bošnjakoviću:

'Hoće li itko odgovarati za propuste koji su doveli do smrti Kristiana Vukasovića?'

Marin Škibola
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
14.10.2019.
u 17:36

"Hoće li doktori odgovarati jer su Kristijana kontinuirano vraćali u zatvor ignorirajući nalaze da mu je potrebna puna pomoć i njega, da mu je potrebno psihijatrijsko liječenje, te da su u konačnici pogriješili s izborom terapije i vraćanjem Kristijana u zatvor?"

Saborski zastupnik Marin Škibola, predsjednik Kluba Nezavisne liste mladih (NLM), uputio je ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću, zastupničko pitanje o slučaju smrti mladog Kristiana Vukasovića.

"Hoće li sudac odgovarati jer je donio odluku da se Kristianu Vukasoviću sudi kao starijem zdravom punoljetniku, a ne kao mlađem punoljetniku koji ima mentalna i fizička oštećenja koja su rezultirala brojnim negativnim stanjima poput smanjene ubrojivosti, poremećaja prilagodbe, poremećaja kontrole poriva, poremećaja ophođenja i emocija, disharmoničnog intelektualnog razvoja, iznadprosječno težak poremećaj koncentracije? Na koji način će sudac u ovom slučaju odgovarati kako se ovakav propust ne bi nikada ponovio u drugim sličnim slučajevima?

Hoće li doktori odgovarati jer su Kristijana kontinuirano vraćali u zatvor ignorirajući nalaze da mu je potrebna puna pomoć i njega, da mu je potrebno psihijatrijsko liječenje, te da su u konačnici pogriješili s izborom terapije i vraćanjem Kristijana u zatvor? Na koji način će doktori u zatvorskoj bolnici odgovarati kako se ovaj propust nikad ne bi ponovio u drugim sličnim slučajevima?" zastupničko je pitanje Marina Škibole.

U Nezavisnoj listi mladih ističu kako u ovakvim slučajevima, koji završavaju ljudskim tragedijama, minimum djelovanja odgovornih je detektirati propuste pojedinaca i propuste čitavog zatvorskog i pravosudnog sustava, kako se iste greške više nikada ne bi ponovile.

Komentara 2

BE
beroberobero2
21:52 14.10.2019.

bravo za Marina !

SA
sanikol
19:11 14.10.2019.

Skibola, da si znao nešto o trodiobi vlasti ne bi to pitao ministra niti bi otišao, jer se nisi snašao na poslu, sa položaja u ministarstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije