Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIBERALNI DEMOKRATI

HNS želi ujedinjenje liberala u Hrvatskoj: Mogli smo imati 100 tisuća glasova

Matija Posavec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
27.05.2019.
u 15:33

Iz Hrvatske narodne stranke naglasili su da je njihova stranka trenutno najjača liberalna opcija u Hrvatskoj, a pružaju ruku svima koji dijele liberalne vrijednosti

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) nakon izbora za Europski parlament u kojem nisu dobili mjesto ipak su ohrabreni vlastitim rezultatom, ali zasigurno i rezultatima liberala u Europi.

Oni su na svojoj Facebook stranici zahvalili svima na odazivu, a pogotovo onima koji su zaokružili njihovu listu. Osim toga, naglasili su da oni predstavljaju najjaču liberalnu opciju u Hrvatskoj s gotovo 10 tisuća glasova više od izbora prije pet godina - točnije 27.958.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Dragi građani, HNS-ovci, prijatelji, simpatizeri, hvala vam na odazivu na izbore za Europski parlament i hvala svima koji su svoj glas dali HNS-u, najjačoj liberalnoj stranci u zemlji. HNS je na ovim izborima ostvario dosad najbolji rezultat na izborima za Europski parlament.

▶️ 2013. godine – 8.687
▶️ 2014. godine – 18.105
▶️ 2019. godine – 27.958

HNS je dokazao da je najjača stranka građansko-liberalnog centra u zemlji i to unatoč očitim trendovima, koji ukazuju da tradicionalne stranke imaju sve manju potporu, dok istodobno raste podrška novim pojedincima i strankama.

• HNS – 27.958
• START – 21.774
• IDS – 21.228
• PAMETNO I UNIJA KVARNERA – 15.074
• GLAS – 7.117
• REFORMISTI – 5.972
• HSLS – 5.876

No, u HNS-u smatramo da je krajnje vrijeme da liberalna scena u Hrvatskoj osvijesti činjenicu da moramo ostaviti osobne taštine po strani i u budućnosti nastupati zajedno. Upravo je na liberalima odgovornost da se suprotstavi populistima opasnih namjera i krajnjoj desnici, koji su u očiglednom porastu.

Tvrdili smo to prije šest mjeseci kada smo kao najveća stranka građansko-liberalnog centra osjećali da je upravo na HNS-u odgovornost pozvati na ujedinjenje.

Tvrdimo to i danas. Sve stranke građansko-liberalnog centra u zemlji prema rezultatima ovih izbora zajedno su prikupile preko 100.000 glasova. Uvjereni smo da je recept za uspjeh i napredak društva kao i borba za otvoreno i tolerantno društvo - upravo okrupnjavanje liberalne scene.

HNS nastavlja raditi na tome i već danas krećemo s pripremama za sve nadolazeće izbore na kojima ćemo dostaviti još bolje rezultate nego danas. I isto tako, i dalje pružamo ruku suradnje svim liberalima u zemlji! #samonaprijed -

Komentara 21

DU
Deleted user
16:01 27.05.2019.

Ovi su gotovi. Neznam tko normalan želi u koaliciju sa luzerima i ljigama

Avatar Django
Django
15:52 27.05.2019.

Ha ha ha.

NE
Neo001
15:51 27.05.2019.

drug posavec je samo loš glumac, parazit koji uhljebljue svoju bagru na grbači naroda sa najnižim plaćama u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije