Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

HNS odgovorio Grbinu: Čvrsto stojimo iza svoje ministrice

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
21.08.2017.
u 16:20

Pozivamo kolegu Grbina da ne sudi drugima po sebi i svojem ministru te da radije pričeka rezultate – koji se već vide, kažu u HNS-u

Iz HNS-a su danas priopćenjem reagirali na kritike koje je SDP-ov zastupnik Peđa Grbin na njihov račun iznio u intervjuu Večernjem listu.

"Što se tiče tvrdnji da će se 'prije HNS riješiti ministrice Blaženke Divjak, ako ne bude igrala po pravilima, nego što će dati ponovno osvojene fotelje', nebrojeni put ponavljamo – HNS čvrsto stoji iza svoje ministrice i ona ima punu podršku u svemu što radi, jer je sve usklađeno sa stranačkim tijelima", stoji u priopćenju HNS-a, koji također poručuju da se HNS ne bori za fotelje te podsjećaju da je od dva HNS-ova ministra u Vladi jedan nestranačka osoba, te da od novoimenovanih osoba u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, za koje je u Vladi RH odgovornost preuzeo HNS, niti jedna nije član ili članica HNS-a.

"Kada govori o tome da 'od kurikularne reforme neće biti ništa', pozivamo kolegu Grbina da ne sudi drugima po sebi i svojem ministru te da radije pričeka rezultate – koji se već vide. Što se tiče teze kolege Grbina o 'ostacima ostataka HNS-a', brojke govore za sebe. Na njegovu i veliku žalost onih koji pokušavaju stvoriti iskrivljenu sliku u javnosti, od ulaska HNS-a u Vladu iz stranke je otišlo 600-tinjak ljudi, pristupilo nam je više od 150 novih članova, a HNS se u kontinuitetu kreće na stabilnih 40 tisuća članova, što je oko 2000 više članova nego što ih, primjerice, ima SDP. Na kraju, HNS se nikada nije bavio stanjem u SDP-u, iako bi se evidentno imali čime baviti, no prepuštamo njima da se brinu za svoju stranku kako najbolje mogu i znaju, jer HNS smatra da je to važno za stabilnost političke scene u Hrvatskoj", stoji u priopćenju.

Komentara 10

B2
bokida 2
17:03 21.08.2017.

Kako će se brinuti o stranci kad se nije čuo ni vidio već toliko vrijeme kako reče sa stranačkim šefom ako je barem na papiru.

Avatar krile11
krile11
21:39 21.08.2017.

Vele vec se vide rezultati kurikularne reforme te rada ministrice.Koji su to rezultati,gdje se vide?I sto se moze vidjeti uopce?Skolska godina jos nije pocela,ima najava kako ce se uvesti kao obvezni predmet informatika,iscurio je u javnost INTERNI dokument gdje je gle cuda utvrdjeno kako pojedinci ne udovoljavaju kriterijima.Ali nitko nije razrijesen,niti je natjecaj ponisten.Takodjer,nije jasno sto ce se rezati od satnice postojecih predmeta radi informatike,tko ce informatiku predavati,gdje na kojoj opremi a prema proracunu za nekoliko stotina milijuna kn je rezan proracun prosvjete.To da HNS se ne bori za fotelje ne zelim niti komentirati kao nitibrojku od 40000 tis.clanova.Nisu tolikoimali ni kada je Savka vodila HNS

BR
Bret
20:04 21.08.2017.

HNS izgleda ima više članova nego glasova osvojenih na izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije