Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO KOALICIJSKI SASTANAK:

'Ovo je zadnji put da nam HNS i SDSS sole pamet u koaliciji'

Sastanak koalicijskih partnera
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
09.07.2019.
u 15:33

Nakon što je Lovro Kuščević dao stavku u Banskim dvorima održao se sastanak koalicijskih partnera HDZ-a.

Završio je koalicijski sastanak u Vladi. HDZ-ov Gordan Jandroković kazao je da je odluka o Kuščeviću donesena autonomno. "Smatram da je HNS svojim postupanjem otežao situaciju, jer je shvaćena kao ultimatum u dijelu javnosti", kaže Jandroković.

"Postoji suglasnost da treba odraditi mandat do kraja", rekao je. "Ovo je zadnji put da nam HNS i SDSS sole pamet u koaliciji", rekao je Darinko Kosor iz HSLS-a nakon sastanka, javlja N1.

"Treba reći da je tema oko Lovre Kuščevića postigla jedinstvo na koaliciji. Brzo smo se dogovorili. Ali ta odluka je davno donesena", kazao je Darinko Kosor.

"Druga tema sastanka bili su odnosi u koaliciji. Što se tiče HSLS-a, kao jednog od rijetkih predizbornih koalicijskih partnera, ovo je zadnji put da nam HNS i SDSS sole pamet unutar koalicije, to sam jasno rekao predsjedniku Vlade. Što se nas tiče, ovo je zadnji put da nam HNS i SDSS svoje unutarnje odnose prenose na koaliciju. PR-ovskim aktivnostima HNS-a više se nećemo baviti. Ako se ovo ponovi, HSLS više u ovom neće sudjelovati", zaključio je.

Prije sastanka izvor iz HNS-a poručio je kako se u stranci ne boje za svoj ostanak u vladi. Izvor iz vrha stranke potvrdi je tada za Večernji list kako ne očekuju nikakve turbulencije te je siguran da HNS ostaje u Vladi te da premijer nema previše manevarskog prostora.

'Pitanje moralne i političke odgovornosti'

- Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, koja je na svojem predsjedništvu prije 10 dana donijela odluku da će predložiti smjenu ministra Lovre Kuščevića, pozdravlja njegovu današnju ostavku, jer smatramo da svatko tko je koristio politički utjecaj radi vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost. Za nas u HNS-u je to pitanje moralne i političke odgovornosti svakog političara, dok će pitanje eventualne kaznene odgovornosti utvrđivati nadležna tijela. O odnosima s HDZ-om u budućnosti i političkim prioritetima HNS-a u nadolazećem razdoblju, poput povećanja plaća za 68 tisuća zaposlenika u osnovnim i srednjim školama, nastavljamo razgovarati s koalicijskim partnerima, počevši od sutrašnjeg koalicijskog sastanka - objavio je jučer HNS.

Ključne riječi

Komentara 38

SO
sohnahoakasaa
16:15 09.07.2019.

Dajte se poklopite po ušima. Kome bi vi nekaj saopćili. Svi ste vi foteljaši i najveća sramota svakog Hrvata. U svojoj zemlji za koju su pravi ginuli a ostali hrvateki mi biramo na Izborima najgore od goreg. Sramiti se trebamomo sebe i svoje pameti a ne lamantirati po društvenim mrežama. Kad prvi put iznevjerim sebe, svoju obitelj, odgoj, svoje stare, svoj rod i svakog poštenog stanovnika ove zemlje Hrvatske, neću progovoriti ni riječi a kamo'li s nekim polemizirati.

DO
dopizdilomi
16:38 09.07.2019.

Aaaaaaaaaaa pa sada sam tek shvatio. Ukoliko radiš kontra države , njenih zakona i naroda odlaziš u Sabor.

GL
globalsolutions
16:02 09.07.2019.

Kosor - lopina, malo žešća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije