Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne slažu se
Povratak na članak

HNS-ovci ministru zdravlja: Hitno povucite protokol za 'tablete za dan poslije'

Protokol o postupanju kod izdavanja "tablete za dan poslije" koji je odobrio ministar zdravlja je diskriminatoran, suprotan hrvatskom zakonodavstvu, suprotan direktivama Europske unije i suprotan zdravom razumu, kažu HNS-ovi zastupnici Sonja König i Igor Kolman

Komentari 14

SA
santos008
13:49 30.04.2015.

Ovi sa 1% po Baginim anketama imaju obraza da se javljaju.

VL
Avatar tituš
tituš
14:11 30.04.2015.

"On (protokol) je u neskladu i s politikom ove Vlade, politikom za koju je ova Vlada dobila povjerenje građana Republike Hrvatske" - zar je vlada ispravna, njena politika pogotovo, iako je dobila povjerenje građana. To govori i gospođa, koje bi se ovo više ticalo, a jednako razorno rezonira. Jadno od narodnog zastupnika, ja mislio pronaći ću u tekstu kako su oni protiv te tablete koja ubija, šteti ženskom zdravlju, kad ono krah!

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
15:45 30.04.2015.

ove dušobrižnike koji pozivaju na ugrožavanje zdravlja žena i djevojaka treba jednostavno ignorirati jer nisu kvalificirani da bi oni određivali stručnjacima procedure i protokole. ovakvi obmanjivači su najveći neprijatelji žena jer ih obmanjuju da je to dobro za njih. protokol treba ukinuti i ponovo vratiti liječnicima da propisuju recept. kada žene budu završavale u bolnicama i umirale od posljedica ovih "bezopasnih" pilula ovih galamdžija neće nigdje biti niti će mediji pisati o posljedicama. s hormonima se nije igrati, zato oprez.

VL
Avatar Maslina
Maslina
16:21 30.04.2015.

Taj upitnik je produkt perverznjaka i ponižavajući je za žene..Vargu triba prijavit svim mogućim svjetskim organizacijama koje se bore za žensska prava!

VL
Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
19:36 30.04.2015.

šteta što je tableta stigla nekoliko desetljeća kasnije....da su tada bile dostupne, možda bi ih i njihove majke konzumirale.... Kakav bi to bio doprinos za našu političku scenu.

VL
RE
reborn
17:02 30.04.2015.

Postojanje tablete je napad na temeljno ljudsko pravo na život, te na reproduktivno zdravlje. Postojanje tablete potiče seksualno neodgovorne i riskantne oblike ponašanja. Konačno, tableta spada u kategoriju "lijeka" a ne "potrošne robe" te njezino korištenje treba biti ograničeno samo na one slučajeve kada postoje i indikacije za njezinu primjenu, a što se ispravno detektira kroz upitnik. Jedino što tableta "omogućuje" je dodatni troškovi građana, sumornija natalitetna slika, egocentrično i hedonističko ponašanje koje vodi u još sumorniju budućnost. Kad se već pozivaju na direktive EU, HNS-ovci bi ih mogli barem proučiti, pa bi vidjeli da je ovo što tvrde potpuno neutemeljeno. No što drugo i očekivati od marginalne interesne gomilice...

VL
NV
novo vriijeme
13:57 30.04.2015.

Za pilulu poslije predlažem ministru da jedan stručno i dobro napisan obavješteni pristanak objavi na više web stranica koje posjećuju žene uključivši i Ministarstvo, primjerke neka ostavi u ginekološkoj ordinaciji i ordinaciji obiteljske medicine. Tako žene mogu na miru proučitii čemu služi pilula i isprintati dokument te ga potpisan donijeti u ljekarnu gdje će uz knjižicu zdravstvenog dobiti lijek. Malodobnice u pratnji skrbnika. Ako im nešto nije jasno mogu se o tome savjetovati sa ginekologom ili obiteljskim liječnikom. Ljekarnici nemaju nikakve kompetencije u liječenju ovog tipa i ne mogu procjenjivati zdravstveno stanje žena.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.