Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HNS-ov Središnji odbor stranke priprema predstojeće izbore

22.11.2008.
u 13:14

ZAGREB - Središnji odbor Hrvatske narodne stranke (HNS) sastao se danas kako bi se stranka novim statutarnim rješenjima i donošenjem strategije pripremila za lokalne izbore na kojima želi osvojiti oko 10 posto mjesta u predstavničkim tijelima te oko 60 mjesta načelnika općina i gradonačelnika.

Članica Predsjedništva stranke Vesna Pusić rekla je na konferenciji za novinare uoči sjednice da se Središnji odbor održava u opasnom i osjetljivom trenutku za Hrvatsku te da će raspravljati o pet, kako je kazala, najbitnijih i trenutno presudnih tema za Hrvatsku. To su, kazala je, ekonomski problemi, finacijski problemi, pregovori s Europskom unijom o članstvu, pitanje pravne države te odnosi sa Slovenijom.

Predsjednik stranke Radomir Čačić rekao je da HNS na predstojećim izborima želi potvrditi svoj status treće političke stranke u Hrvatskoj. Istaknuo je da će se na Središnjem odboru raspavljati o statutarnim i organizacijskim rješenjima kako bi se stranka što bolje pripremila za izbore.

Predsjednik Središnjeg odbora Ivan Vrdoljak rekao je da ih čeka vrlo ozbiljan posao u pripremama strategije i promjena statuta HNS-a. Naglasio je da je osim gospodarskog, jedan od glavnih problema u Hrvatskoj "neznanje ljudi i korupcija" protiv kojih se treba boriti. Kao dogradonačelnik Osijeka dolazim iz sredine gdje je problem korupcije jak no Osijek nije otok, već toga ima u cijeloj zemlji, dodao je.

Vesna Pusić je istaknula da reformu pravosuđa treba početi prije ulaska u EU i ocijenila da u reformi pravosuđa i policije ima lutanja i nesigurnog stava.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije