Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVILI PROGRAM

HNS: Ne možemo prihvatiti ekstremiste i galamdžije, koalirali bismo s HDZ-om i SDP-om

Zagreb: Predstavljanje Izbornog programa HNS-a "Hrvatska se voli radom"
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
26.06.2020.
u 12:57

HNS-ovci poručuju i kako je njihov izborni program rađen u suradnji s građanima, na temelju njihovih pitanja i prijedloga pri čemu su se kao glavna pitanja nametnule veće plaće, besplatni vrtići i rješavanje stambenog pitanja.

Hrvatska narodna stranka predstavila je u petak svoj izborni program „Hrvatska se voli radom”, obuhvaća od mjera za gospodarstvo do besplatnih vrtića i nastavka reforme obrazovanja, a poručili su i da će nakon izbora koalirati s onima koji njihov program budu prihvatili.

HNS ima stvarna rješenja za stvarne probleme, a nakon izbora ići ćemo u koaliciju s onim strankama koje će prihvatiti naš izborni program, poručio je predsjednik HNS-a Predrag Štromar.

Očekuju, kaže, najmanje tri mandata i da budu u idućoj vladi kako bi mogli svoj program pretočiti u realnost.

„Koalirali bismo ili s HDZ-om ili sa SDP-om, ali ne s bilo kime. Ne možemo prihvatiti ekstremiste i galamdžije, one koji dolaze u Sabor radi plaće ili da isceniraju neku glupost, takvi nam nisu prihvatljivi”, kazao je Štromar.

HNS-ovci poručuju i kako je njihov izborni program rađen u suradnji s građanima, na temelju njihovih pitanja i prijedloga pri čemu su se kao glavna pitanja nametnule veće plaće, besplatni vrtići i rješavanje stambenog pitanja.

Štromar stoga najavljuje nastavak subvencioniranja stambenih kredita, najam POS-ovih stanova, besplatne vrtiće za sve kroz subvencije države lokalnim jedinicama za svako dijete.

„Za vrtiće treba na razini države oko 700 milijuna kuna, a besplatni bi bili za djecu obitelji čiji imovinski cenzus po članu obitelji ne prelazi 3.000 kuna, a na to bi se išlo nakon što se barem dva kvartala BDP podigne za više od tri posto”, rekao je Štomar.

Povećanje plaća HNS planira postići kroz ukidanje 100 nameta od ukupno 488 koliko ih trenutno plaćaju poduzetnici, dok bi mjere za gospodarstvo uključivale poticanje privatnog sektora kroz osiguravanje likvidnosti i investicije.

Vrdoljak: HBOR treba promijeniti ime i način poslovanja

„Hrvatska banka za obnovu i razvoj treba promijeniti ime i način poslovanja u Hrvatski razvoji fond kako se poduzetnicima omogućilo financiranje”, kazao je Ivan Vrdoljak, nositelj HNS-ove liste u 4. izbornoj jedinici.

Bitna stavka HNS-ovog programa je i sport, a kako bi se omogućilo što većem broju djece da se bave sportom planiraju dodjele mjesečnih vaučera za sportske aktivnosti.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je „drugo poluvrijeme” kurikularne reforme, odnosno uvođenje cjelodnevne nastave, a u visokom obrazovanju nastavak mjera za relevantno visoko obrazovanje.

Založila se i za donošenje zakona o provjeri diploma kojim bi se uvela obveza provjera diploma u svim javnim poduzećima, agencijama, tijelima državne i javne uprave.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:57 26.06.2020.

Postoji naziv za takve koji se prodaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije