Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

HND: U vrijeme katastrofe HTV ukida jedinog dopisnika iz Sisačko-moslavačke županije

Sisak:  Konferencija za medije HND-a oko zatvaranja HRTovog dopisništva
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/2
21.01.2021.
u 15:08

- Dok čelnici pogođenih područja upozoravaju na iseljavanje svog stanovništva, HRT umjesto da mu omogući rad iz Siska i time pošalje poruku da kako glasi kampanja  HRT-a “Uz nas niste sami”, povlači svog dopisnika, ističu u HND-u

Hrvatsko novinarsko društvo i Ogranak HND-a na HTV-u, na tiskovnoj konferenciji u Sisku, upozorili su kako je uprava HTV-a odlučila ukinuti zadnjeg dopisnika s područja Sisačko-moslavačke županije, i to u vrijeme potresa i stanja katastrofe koja je proglašena na ovom području.

 „Za ukidanje radnog mjesta u Sisku dopisnika Igora Ahmetovića i njegovo povlačenje u Zagreb vodstvo HRT-a izabralo je bizaran trenutak, dok HRT pušta spot s pjesmom koju izvodi Doris Dragović i poziva građane na doniranje. Dobro je znati da je i u taj uradak utkan dio materijala kojeg je snimio kolega Ahmetović. Dok čelnici pogođenih područja upozoravaju na iseljavanje svog stanovništva, HRT umjesto da mu omogući rad iz Siska i time pošalje poruku da kako glasi kampanja  HRT-a “Uz nas niste sami”, povlači svog dopisnika. Da je HRT svjestan svoje uloge baš u ovom trenutku onda bi glavni ravnatelj HRT-a gospodin Bačić osigurao kontejner i tablu s logom HRT-a u kojem bi mjesto rada mogle naći i ekipe koje dolaze iz Zagreba“ – ističu u HND-u.

“Što će se dogoditi kad se svjetla medijskih reflektora na ovom području ugase, i kad ova regija ponovo potone u medijski mrak? Je li HRT uistinu skupo zadržati jedinog preostalog čovjeka na teritoriju treće najveće županije u Hrvatskoj, na kojima se nalazi bezbroj teško pristupačnih sela i naselja, ili za tu i takvu Hrvatsku, neumivenu, neće biti mjesta u programu javnog medija? S kojim će razlogom stanovnici ovog područja plaćati pretplatu, ako su jedina hrvatska županija u kojoj nema nijednog preostalog dopisnika?”, upitala je predsjednica ogranka HND-a na HTV-u Sanja Mikleušević Pavić.

Budući da uprava HRT-a, unatoč zahtjevima Ogranka HND-a na HTV-u i podružnice Sindikata novinara  na HTV-u, nije obrazložila povlačenje dopisnika, Mikleušević Pavić smatra kako iza toga stoji odmazda za radni spor kojeg je nedavno protiv HRT-a pokrenuo i nepravomoćno dobio Igor Ahmetović.

“Nemjerljiv je značaj dopisnika, lokalnog novinara, za lokalnu javnost. On je taj koji zna svaki kutak područja s kojeg izvještava i nitko od njega ne može napraviti kvalitetniji prilog. Lokalni novinar je glavni izvor i svim drugim kolegama koji dolaze na njegovo područje i posve je nezamislivo da HRT za to nema sluha”, kazao je u Sisku danas potpredsjednik HND-a Goran Gazdek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije