Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To nije novinarstvo'

HND se ograđuje od poteza Ive Anzulović koja je bacila kantu izmeta pred Vladu

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
23.08.2018.
u 10:58

Izlijevanje fekalija na institucije ili osobe nije novinarstvo, te je potpuno pogrešno na bilo koji način takvu akciju dovoditi u vezu s novinarskom profesijom, priopćio je HND

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ograđuje se od poteza Ive Anzulović, koja je 8. kolovoza izlila kantu fekalija pred zgradu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a zatim istu radnju ponovila 21. kolovoza pred zgradom Vlade, priopćio je u četvrtak HND.

"U priopćenju koje je poslala javnosti tim povodom, Anzulović se pozvala na imena preminulih velikana naše struke, Jasne Babić, Predraga Lucića i Siniše Glavaševića, koji su bili novinari koji su se u svom profesionalnom djelovanju služili isključivo snagom pera, argumentima i novinarstvom".

Prolijevanje fekalija u njihovo ime HND smatra nedoličnim i želi jasno poručiti da, iako je Anzulović članica Društva, tu je akciju učinila isključivo po vlastitom nahođenju i u vlastitoj režiji, a HND kao profesionalna udruga s tim nema nikakve veze.

Izlijevanje fekalija na institucije ili osobe nije novinarstvo, te je potpuno pogrešno na bilo koji način takvu akciju dovoditi u vezu s novinarskom profesijom. Novinar je osoba koja poštuje profesionalnu etiku i pravila struke, ističe se u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
11:38 23.08.2018.

Pa izbacite ju iz HND,Steti ugledu struke , ako i imate ugled..

DU
Deleted user
13:08 23.08.2018.

vjetar šapće , idemo u vrapče...dajgle pogled....

Avatar rubinet
rubinet
12:48 23.08.2018.

napokon nešto pametno iz HNDa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije