Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ

Ne nasjedajte! HNB upozorava na lažnu nagradnu igru

Facebook
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
22.11.2018.
u 12:41

HNB poziva građane poziva na oprez, odnosno suzdržavanje od ponuda za sudjelovanje u toj nagradnoj igri

Hrvatska narodna banka (HNB) upozorila je u srijedu da je navodna nagradna igra ponuđena uime HNB-a objavljena na lažnoj Facebook stranici HNB-a te da HNB nema organiziranu nagradnu igru i ne kontaktira građane ni na koji način da bi im je ponudio.

"Potaknuti upitima građana o navodnoj nagradnoj igri Hrvatske narodne banke upozoravamo javnost da je navodna nagradna igra objavljena na lažnoj Facebook stranici HNB-a, kao i da Hrvatska narodna banka nema organiziranu nagradnu igru niti na bilo koji način, pa ni putem SMS poruka, ne kontaktira građane da bi im ponudila tu nagradnu igru, koja uključuje i dostavu niza osobnih podataka", kaže se u HNB-ovu priopćenju.

HNB poziva građane poziva na oprez, odnosno suzdržavanje od ponuda za sudjelovanje u toj nagradnoj igri.

U HNB-u kažu kako raspoložive informacije upućuju na postojanje osnovane sumnje da se radi o računalnoj prijevari, odnosno da zasad nepoznati počinitelj rabi tzv. phishing tehniku radi pribavljanja osobnih podataka korisnika Facebooka kako bi tako sebi ili drugome pribavio znatnu imovinsku korist, odnosno zato da prouzroči štetu korisnicima Facebooka, kao i samom HNB-u, zbog čega HNB poduzima odgovarajuće korake.

Ujedno napominju da je i Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo upozorenje na lažne nagradne igre ponuđene putem Facebook stranica.

VIDEO: Pogledajte kako je ovaj par izbjegao jureći automobil

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije