Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govor Mržnje

Traže istragu protiv SDP-ovca: 'Pozivamo Milanovića i SDP da osude ovakav čin mržnje'

Foto: Screenshot/Borna Filic/PIXSELL
1/26
04.05.2020.
u 15:25

Ivan Bečvardi na službenoj Facebook stranici Zorana Milanovića oglasio se govorom mržnje

Događaj sa obilježavanja VRA Bljesak u Okučanima i odlazak predsjednika RH Zorana Milanovića radi majica HOS-a na kojima je bio i pozdrav „za dom spremni“ doveo je i da brojnih drugih komentara i zaoštravanja situacije. Najnoviji takav komentar napisao je član vukovarskog SDP-a Ivan Bečvardi koji je putem svoga Facebook profila na službenoj stranici predsjednika RH.

„Predsjedniče j…. im m…. Ustaški ima nas više nego njih Bravoo“, „Opet treba blejbuburg dok vas se ne iskorijeni“, napisao je Bečvardi u svojim komentarima.

VIDEO Zbog ovih majica Milanović je napustio obilježavanje obljetnice Bljeska: "To je provokacija."

Tim povodom oglasila se i vukovarska podružnica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) koji su ukazali na govor mržnje ali i zatražili istragu nadležnih institucija i ispriku.   

- Osim očite nepismenosti dotičnog gospodina, ovakav govor mržnje u demokratskoj državi ne smije biti toleriran jer potiče na međusobnu mržnju i veliča masovna ubojstva hrvatskog naroda. Sve se to događa u trenutku kada su pripadnici HOS-a koji su svoje živote položili za obranu domovine medijski stigmatizirani zbog službeno priznate vojne oznake Hrvatskih obrambenih snaga. Pozivamo nadležne institucije da sukladno zakonu izvrše očevid nad ovim govorom mržnje, a od GO SDP Vukovar očekujemo ispriku i pokretanje stegovnog postupka nad dotičnim, napisao je predsjednik vukovarskog HKS-a Filip Sušac.

Istim povodom oglasila se i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara navodeći kako ovakav govor mržnje i pozivanje na strašne zločine u demokratskoj Hrvatskoj, a osobito poticanje na međusobnu mržnju kao i veličanje masovnih ubojstava hrvatskog naroda je nedopustiv i ne smije biti toleriran.

FOTO  25. obljetnica operacije Bljesak

1/25

- Ovim putem prozivamo Milanovića kao najvišu instituciju i predsjednika svih građana RH Bernardića kao predsjednika SDP-a, također predsjednika gradskog odbora SDP-a Sabu te njegovog zamjenika Bošnjaka. Prozivamo i sve gradske vijećnike SDP-a grada Vukovara. Pozivamo ih da osude ovakav čin očite mržnje prema hrvatskom narodu. Isto tako pozivamo i nadležne institucije da sukladno važećim zakonima RH pokrenu odgovarajuće mjere i radnje nad ovim govorom mržnje. Važno je naglasiti činjenicu da Milanoviću smeta grb i pozdrav „Za dom spremni“, pod kojim je obranjena naša država, ali mu ne smeta pozivanje na pokolj i ubijanje hrvatskog naroda. Zahtijevamo od najviših institucija SDP-a pokretanje stegovne odgovornosti nad dotičnim“, stoji u priopćenju kojega je potpisao Franjo Šoljić.     

 

Ključne riječi

Komentara 36

IL
ilustrator
16:14 04.05.2020.

uf.uf, povampirili se drugari. što bi nam tek radili da se nismo obranili u domovinskom ratu

ZE
Zambija export-import
16:14 04.05.2020.

Čovjek je potpuno na tragu Nenada Stazića, zastupnika SDP-a i Kreše Beljaka, ljubljenog koalicijskog partnera, dakle nikakva kazna.

DU
Deleted user
15:50 04.05.2020.

Zamisli vukovarski SDP nije li očito na čijoj su strani bili devedesetih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije