Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osudili paljenje zastave

HKS pozvao srpskog ministra Vulina da se prisjeti razaranja Vukovara

vukovar
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
02.04.2015.
u 11:38

Posebice skandaloznom i sramotnom smatramo izjavu srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina u kojoj hrvatskog heroja Antu Gotovinu naziva ''ustaškom generalom'', kažu u Hrvatskoj konzevrativnoj stranci

Jučerašnje paljenje hrvatske državne zastave u Beogradu osudila je i Hrvatska konzervativna stranka (HKS).

– Posebice skandaloznom i sramotnom smatramo izjavu srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina u kojoj hrvatskog heroja Antu Gotovinu naziva ''ustaškom generalom'' te ujedno poziva premijera Milanovića na susret s navodno 250.000 protjeranih Srba iz Hrvatske. Ovakve izjave samo potvrđuju da se radi o četničkoj vladi susjedne države, čiji ministri ne žele prihvatiti činjenicu da je Domovinski rat bio oslobodilački i pravedan, a general Ante Gotovina, zapovjednik bez ijedne mrlje, što potvrđuje i oslobađajuća presuda Međunarodnog suda u Haagu – navodi se u priopćenju HKS-a koje potpisuje dopredsjednik stranke Josip Pavić. Iz HKS-a pozivaju Vulina da se "prisjeti 18.11.1991. i razaranja grada Vukovara, masakra nad nedužnim civilima Škabrnje, brojnih masovnih grobnica“.

– Neka se prisjeti svih zlodjela što su pojedini  pripadnici njegova naroda počinili nad hrvatskim vojnicima i civilima tijekom Domovinskog rata. Očekujemo hitnu i jasnu ispriku srbijanskog premijera te ograđivanje od stavova ministra Vulina. HKS će se svim snagama nastaviti ukazivati na pravu prirodu aktualnog srbijanskog režima i veliki utjecaj četničkog pokreta u samom vrhu srbijanske političke elite, pokreta koji je nanio ogromnu štetu hrvatskom narodu – stoji u priopćenju HSK-a.

>> Nova provokacija Vojislava Šešelja: 'Sretan sam što sam zapalio hrvatsku zastavu'

Komentara 8

DU
Deleted user
12:10 02.04.2015.

Srbska posla ili ti vuk dlaku mijenja ali ćud nikada tako ni srbska politika prema Hrvatskoj. Imali su priliku devedesetih kada smo bili nespremni i nikad više ma koliko god se trudili petokolonaši u Hrvatskoj.

DU
Deleted user
13:36 02.04.2015.

Lijepo je vidjeti i čuti ono što smo već odavna svi znali - za njih smo svi ustaše i tu retoriku prodaju bez obzira tko smo i što smo. čak je Vučić ustaša. zagustit će njima toliko da će jednog dana s osmijehom na licu dolaziti u Knin i ispričavati se. a oni koji su otišli iz tzv. svpske kvajine, jer nisu htjeli živjeti u Hrvatskoj, mogli su i sami na svojoj koži vidijeti kako ih je dočekao 1995. bratski srbijanski narod - B.Čorba ih nazvao izjelicama, a Milošević ih htio slati na Kosovo. Danas se kidaju da dobiju natrag putovnicu (i to hrvatsku) pa da mogu pobijeći iz bijede u kojoj žive...neka se zahvale Šešelju i Miloševićevoj politici što su morali napustiti svoje domove, a ne jednoga međunarodno priznatog generala nazivati pogrdnim imenima. ali neka im je...lažu sebi!

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:32 02.04.2015.

Šta kaže Pupovac i Glavašević ..nema slogana ..ja ne mrzim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije