Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodski ekolozi

Hitno uspostaviti direktnu komunikaciju s rafinerijom!

rafinerija, zagađenost zraka (1)
Ivica Galovic/PIXSELL
05.06.2013.
u 20:02

Od Ministarstva zaštite okoliša zatraženo je proširenje radne skupine za praćenje stanja onečišćenja zraka na području Slavonskog Broda i Broda s po jednim članom iz civilnog sektora

Brodske ekološke udruge zatražile su hitno pronalaženje modela po kojemu bi Brođani bili pravodobno informirani o ekološkim incidentima poput onog nedavnog u prekosavskoj Rafineriji nafte, kada je vrijednost štetnog sumporovodika u zraku čak 18 puta nadmašila dopuštenu razinu. U tom smislu nužno je, kažu, uspostavljanje direktne komunikacije s Rafinerijom koja stvara te emisije onečišćenja.

Peter Tot-Đerđ iz građanske inicijative "Za čist zrak" napominje da takvi akcidenti Brođanima nanose isto toliko štete koliko i sama onečišćenja iz redovnih emisija Rafinerije.
– Nedopustivo je da u ovakvim slučajevima ne postoji mogućnost proglašenja akcidentalne situacije – kaže Tot-Đerđ. Od Ministarstva zaštite okoliša zatraženo je proširenje Radne skupine za praćenje stanja onečišćenja zraka na području Slavonskog Broda i Broda s po jednim članom iz civilnog sektora, odnosno nevladinih organizacija iz Hrvatske i BiH.

>>Brođane se mora obavještavati o svim kvarovima u rafineriji

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije