Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hitler mrzio Židove jer mu je majka umrla u mukama?

adolf hitler
09.12.2009.
u 21:35

Hitlerovu majku Klaru, koja je bolovala od raka dojke, liječio je židovski liječnik Eduard Bloch. Liječio ju je lijekom jodoformom koji je imao teške nuspojave

Smrt majke Adolfa Hitlera mogla bi biti glavni uzrok njegove silne mržnje prema Židovima, piše njemački autor Joachim Riecher u svojoj novoj knjizi '9. studeni: Kako je Prvi svjetski rat doveo do Holokausta'. Hitlerovu majku Klaru, koja je bolovala od raka dojke, liječio je židovski liječnik Eduard Bloch.

Liječio ju je tada uobičajenim lijekom jodoformom. Lijek je imao teške nuspojave i majka je umrla u strašnim mukama što tada 18-godišnji Hitler liječniku nije mogao oprostiti. To je bilo ključno za njegov stav prema Židovima, prenosi britanski Telegraph.
- Hitler je u razgovorima s Josefom Goebbelsom  često znao reći kako su Židovi tuberkuloza svijeta, a sebe je vidio kao onoga koji će tu bolest izliječiti - piše Richer. Autor knjige datum 9. studeni vidi kao ključni datum za Hitlera. Toga datuma 1918. uspostavljena je Vajmarska Republika, 1923. Hitler je pokušao puč, a Kristalna noć odigrala se 9. studenog 1938.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar dum-spiro-spero
dum-spiro-spero
00:18 10.12.2009.

svasta koji komentari, vecernji kao al-kaida kamp.

DU
Deleted user
23:12 10.12.2009.

Ma dosta je vec tog Hitlera, tih Partizana, Ustasa i ostalih ... IDEMO DALJE ... a da bi to mogli trebamo sto prije zaboravite sve te nametljivce i njihove \"stranke\" koje su sve dosle na vlast nasiljem ili prijevarom ...

LU
lux020
00:15 10.12.2009.

Jao,koja glupa teorija.......nažalost stradali su nevini Židovi zbog pohlepe bogatih Židova........i budale to znaju.Židovi industrijalci su imali poslovne odnose s Trećim Reichom cijelo vrijeme rata,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije