Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u Dubravi

Hitac mu je prošao iznad glave dok je s bebom spavao u dnevnoj sobi

Ispred obiteljske kuće u Dubravi došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
25.09.2018.
u 19:20

Jedno zrno završilo je u dnevnom boravku, drugo u fasadi, a treće je raznijelo glavu kamenom kipiću u obliku anđela

S koje ste vi televizije, što sad želite? – uzrujano je upitao muškarac promatrajući kolegu i autora ovog teksta kroz visoku ogradu koja dijeli dvorište njegove kuće i Zdenačku ulicu u zagrebačkoj Dubravi. Ovdje se u utorak oko 2.30 sati dogodila nova pucnjava u metropoli, treća u manje od dva tjedna. Nismo mu do kraja ni stigli odgovoriti da nismo s televizije, nego iz novina prije nego što je nastavio svoj monolog.

Dobro su se pripremili

– Sad ćete sigurno opet pisati da se obračunavaju romski klanovi, da se puca kao u Teksasu, da smo mi problematični. E, pa nismo vam mi ni Zahirovići ni Osmanovići niti imamo ikakve veze s njima, ovo tu je totalno nepovezano i s Vukomercem i s onim u Vukovarskoj. U ovoj kući na koju je netko usred noći pucao živi obitelj Nikolić i nismo ni s kim u svađi niti smo ikome išta dužni – gotovo u dahu izgovorio je taj član obitelji Nikolić koji ime nije želio otkriti, ali je prepričao što se točno događalo usred noći prije nego što su uslijedili pucnjevi.

Pogledajte video s mjesta pucnjave u Dubravi:

On je, kako tvrdi, spavao u dnevnom boravku s bebom u naručju kad ga je iz sna trgnuo snažan prasak i zvuk lomljenja stakla. Prvi hitac iz vatrenog oružja koji je doletio s ceste razbio je staklo na prozoru u dnevnoj sobi i završio u unutrašnjem zidu kuće. Odmah nakon prvog uslijedila su još dva pucnja: jedan hitac završio je u fasadi kuće obitelji Nikolić, dok je drugi pogodio u kipić anđela koji se nalazi pred prozorom.

Mogli smo vrlo lako stradati ili beba ili ja zbog nekih budala. Mi nismo u svađi ni s kim i nadamo se da će policija riješiti ovaj slučaj kako bi se to moglo i dokazati. Iako nismo vidjeli tko je pucao, pretpostavljamo da su se jako dobro pripremili, parkirali automobil na vrhu ulice, zatim pješice došli pred našu kuću i počeli pucati pa opet brzo pobjegli automobilom dalje – kaže član obitelji Nikolić napominjući kako nitko od susjeda nije uspio vidjeti napadače. I doista, svi redom od susjeda s kojima smo razgovarali, čak i oni koji su odmah nakon što je pucnjava prestala došli do prozora kako bi vidjeli što se događa, vidjeli su tek praznu ulicu.

Pušten iz zatvora

– Nikolići dugo godina već žive u toj kući i, dok je istina kako tu do sada nije bilo pucnjeva, jedan član njihove obitelji neko je vrijeme, koliko smo čuli, bio u zatvoru iz kojeg je relativno nedavno pušten. Ima li ovaj događaj veze s nekim neriješenim odnosima iz zatvora ili njegovom prošlosti, stvarno ne znamo – kazuje jedan od stanara Zdenačke ulice koji je zamolio za anonimnost kako ne bi imao problema.

Zagrebačka policija tek je kratko u utorak popodne izvijestila kako i dalje provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja uz napomenu da u svemu nitko nije ozlijeđen. Građani, s druge strane, negoduju jer je riječ o trećem obračunu vatrenim oružjem u samo trinaest dana u kojem su sudjelovale osobe romske nacionalnosti. Iza prva dva krili su se navodno neriješeni imovinski odnosi, a koji je uzrok ovog posljednjeg, policija još istražuje.

Pogledajte video izjave Milana Bandića o pucnjavi u Vukovarskoj:

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
20:02 25.09.2018.

Drzava nam se planirano pretvara u ciganska geta i njihove obracune kao sto Belgijanci imaju sa uglavnom Marokancima u Molenbeku ( Brisel) i definitivno Marokancima u Borgerhoutu ( Antwerpen). Pod hitno kao Mason Sarkozy sve cigane poslati u koloni van zemlje ili ce ovo postati svakodnevnica. Jebale vas manjine koje ugrozavaju zivote normalnih gradana po cijenu glasovanja za lokalne kriminalce, kao i politicka “ korektnost” prema hordi Romskih divljaka koji ne spadaju u civilizirano drustvo. Sve koji se ne znaju civilizirano ponasati uhapsiti i dozivotno zabraniti ulazak u zemlju Hrvatsku.

DU
Deleted user
20:07 25.09.2018.

Novinarski supci opet prikrivaju pravi identitet pocinitelja i umjesanih manjinskih Romskih kromanjonaca. Pa sta mislite da je narod glup ? Dembosi dupelizajuci sa perom u ruci.

IH
ihercigonja4
19:50 25.09.2018.

Cim se tolko pravda, em je ciganin em je kriv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije