Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD - IRAN

Hillary upozorila Ahmadinejada pred dolazak u New York

hil
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
30.04.2010.
u 16:42

- Ako on vjeruje da će svojim dolaskom moći nekako skrenuti pažnju s tog vrlo značajnog globalnog napora ili izazvati konfuziju, onda ne vjerujem da će imati posebno prijemčivu publiku, izjavila je H. Clinton.

SAD je u petak upozorio iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinejada da ne pokušava širiti "konfuziju" na konferenciji Ujedinjenih naroda, koja idućeg tjedna počinje u New Yorku. 

"Ako on vjeruje da će svojim dolaskom moći nekako skrenuti pažnju s tog vrlo značajnog globalnog napora ili izazvati konfuziju koja bi možda mogla unijeti sumnju u ono što Iran zaista namjerava, onda ne vjerujem da će imati posebno prijemčivu publiku", izjavila je državna tajnica Hillary Clinton.

Pregledna konferencija o Sporazumu o neširenju nuklearnog naoružanja počinje 3. svibnja u sjedištu UN i traje do kraja mjeseca.

Ključne riječi

Komentara 19

ZU
zubatac
23:44 01.05.2010.

tako to izgleda kad se jos jedan pusitelj ajatola oglasi na portalu

OB
-obrisani-
16:54 30.04.2010.

Nema nikakve sumnje, Ahmedinedžad će upozoriti svijet na činjenicu kako Izrael posjeduje nuklearno oružje koje je konstruirao u suradnji s bivšim južnoafričkim aparteidom (JAR ga se odavno odrekao), odnosno da Izrael nije potpisnik NPT-a što je šaka u oko civiliziranom svijetu budući da se radi o kvazidržavi koja već 60 godina provodi sustavni genocid i progone autohtonog stanovništva, divljački napada susjede i još prijeti okolnim zemljama (među kojima je i Iran). Cilj Irana je jasan, a naglašen je već na međunarodnoj konferenciji ovog mjeseca u Teheranu: \"Nuklearna energija za sve - nuklearno oružje za nikoga\". Ako je nešto sigurno, to je da na Bliskom istoku neće biti jedna nuklerana sila. Ili dvije, ili nijedna - u oba slučaja Iran je pobjednik jer nuklearna ravnoteža će se izjednačiti, a konvencionalno gledajući Iran je najmoćnija zemlja regije ali i šire (ekonomski, energetski, politički, vojni i kulturni utjecaj). Iran je ima prekrasnu povijest, a očekuje ga još ljepša budućnost! :)

Avatar DonLon
DonLon
19:55 30.04.2010.

Kiro, previse si sam sebi pluseva nastancao, netko ce posumnjati ..... :) :) :) :) I pokusaj se malo kontrolirati u dijalozima sa samim sobom ! Bez obzira pod koliko se imane javljas i koliko nastancavas pluseva ili minusa tiinusa ti si uvijek bio i ostati ces osoba za sprdnju i zezanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije