Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hillary Clinton

Osvojit će Bijelu kuću sa ženama iz Googlea i Cole

Hillary Clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
11.04.2015.
u 17:00

Glavna poruka bit će vjerojatno socijalna pravda i pravednija raspodjela bogatstva u Americi, obećanja srednjoj klasi

Hillary Clinton još nije ni objavila da kreće u predsjedničku utrku, to će učiniti tek u nedjelju, a već je osvanula na naslovnici novog Economista.

Osvježenje za stari brand

Jer Clinton je u politici provela cio život, najpoznatija je među kandidatima, ali ipak je oko nje puno nepoznanica, ističe Zanny Minton Beddoes, urednik Economista. Britanski Guardian otvorio je jučer priču o njoj, doznavši da će u nedjelju Clinton objaviti da kreće u bitku da ipak, nakon što joj to nije uspjelo 2008. godine, bude prva žena u Bijeloj kući. Kako je u politici već desetljećima, angažirala je vrhunske stručnjake za osvježavanje starih brendova. Iz Coca-Cole je u njezin tim došla Wendy Clark, koja je Colu trebala upakirati tako da bude poželjna mlađim i raznorodnijim kupcima. Clark je u siječnju uzela neplaćeni dopust u Coca-Coli, gdje je direktorica brendova i strateškog marketinga za Sjevernu Ameriku.

Prva žena šef u kampanji

Pomoći će joj Roy Spence, koji je radio kampanju za trgovački lanac Wal-Mart, a pomagao je Clinton i u kampanji 2008. Tada je, ocijenili su promatrači, Barack Obama stekao ključnu prednost pred Clinton puno boljim korištenjem društvenih mreža. Zato je sad Hillary Clinton angažirala Stephanie Hannon, direktoricu koja je u Googleu zadužena da vodi proizvode i inovacije u društvenom utjecaju. Hannon je prva žena koja će biti šef tehnologije u predsjedničkoj kampanji, nadzirat će sve, od infrastrukture i inženjera u stožeru u New Yorku do internetskih stranica i komunikacije s glasačima. Clinton će i krenuti u kampanju najprije objavom na Twitteru, slat će e-mailove kako bi bila sasvim u duhu vremena. Promatrači već to zovu Hillary 5.0, jer joj je to peta utrka, za koju je pripremila medijski ‘Blitzkrieg’. No glavni je cilj angažiranih stručnjaka da smisle maštovite načine da Hillary bude Hillary.

– Znam da bih se morala ulagivati novinarima, nisam glupa, znam da moram praviti kompromise. Ali neću to učiniti, pobijedit ću na svoj način – rekla je na početku karijere. Marketinški stručnjaci pitaju se i što će na kraju biti njezina glavna, prepoznatljiva poruka. Iz njezinih riječi moglo bi se zaključiti da će to biti socijalna pravda i pravednija distribucija bogatstva.

>> Pastor koji je spalio Kuran želi biti predsjednik SAD-a

>> Libertarijanac Rand Paul ulazi u utrku za predsjednika SAD-a

Komentara 20

LD
lopov drpiga
17:12 11.04.2015.

Bushevi ce pustiti jedan mandat klintone pa ce nakon njih treca generacija buša :))) tamnoputi maneken je odradio svoje...

TH
thekurcula
17:37 11.04.2015.

Uh! Ružna li je ova baba! Iz očiju joj pogan seva!

AB
Abcd...
18:02 11.04.2015.

Hitlery Clinton

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije