Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na trgu syntagma

Hicem u glavu starac si oduzeo život ispred grčke skupštine

atena, prosvjed (1)
Reuters/PIXSELL
04.04.2012.
u 12:04

Policija je objavila da starac nije ostavio oproštajno pismo, no mnogi pretpostavljaju da se na očajnički čin odlučio zbog teške ekonomske situacije u zemlji koja je dovela do drastičnog smanjenja mirovina.

Nakon višetjednih prosvjeda i sukoba građana s policijom, glavni atenski trg Syntagma u srijedu je ponovo postao poprište tragedije. Nju je izazvao 77-godišnjak koji si je oko devet sati ujutro oduzeo život. Naslonjen na drvo u blizini stuba koje vode prema zgradi gradske skupštine, posegnuo je za vatrenim oružjem te si pucao u glavu. Samo jedan hitac bio je dovoljan da se ugasi njegov život, piše Athens News.

Tužnom trenutku svjedočili su mnogi šokirani prolaznici koji su u to doba žurili na posao. Iako su odmah pozvali hitnu pomoć i policiju, starcu nije bilo spasa. Po dolasku na mjesto događaja, nadležne službe mogle su samo konstatirati smrt te uputiti beživotno tijelo u mrtvačnicu bolnice Evangelismos.

Policija je objavila da starac nije ostavio oproštajno pismo, no mnogi pretpostavljaju da se na očajnički čin odlučio zbog teške ekonomske situacije u zemlji koja je dovela do drastičnog smanjenja mirovina.

Komentara 5

UK
Ugo Kajvez
13:06 04.04.2012.

A što će biti kad počinju okretati cijevi u suprotan pravac ? ................. a mogli bi bit vrlo skoro ........

SP
spartak
14:30 04.04.2012.

Još jedna, uskoro zaboravljena i bezimena, žrtva kapitalizma, jedna od stotina milijuna u povijesti. Čak se ni neki od tergova ne može nazvati Trg žrtava kapitalizma,m jer je to trajno stanje, broj žrtava sve veći. Dok čovječansvfo ne stupi uu novo doba istinskog humanog socijalizma..

OB
-obrisani-
16:32 04.04.2012.

Hitac u glavu,skakanje pred vlak ,samospaljivanje,itd......No jeste li primjetili da nema niti jednog od onih koji su najvise krivi........bankstera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije