Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao s vrha

HGSS spasio 'planinara' u sandalama: 'Više sreće nego pameti'

HGSS-ova akcija spašavanja na Ziru
Foto: HGSS
1/5
29.08.2018.
u 12:35

Muškarac je zadobio prijelom nadlaktice i nekoliko hematoma

Članovi HGSS Stanice Gospić jučer su spasili „planinara“ koji je pao ispod samog vrha Zira s visine od 5 metara i pritom zadobio prijelom nadlaktice i nekoliko hematoma. 

– Nesreća se dogodila prilikom silaska s vrha kada se planinar pokliznuo i pao niz stijenu.

U ovom slučaju možemo gotovo sa sigurnošću konstatirati da se nesreća dogodila zbog neadekvatne obuće, ma koliko god mi na to upozoravali. Sandale, japanke, natikače i slična obuća, obuća za plažu ili laganu šetnju gradom, a nipošto za planinarenje, treking i slične aktivnosti. 

I ovaj put rekli bismo „više sreće nego pameti“, dobro se završilo, ali cijena je plaćena… ipak najbolje se uči na svojoj koži – istaknuo je pročelnik ličkog HGSS-a Josip Brozičević.

- Ozlijeđeni hrvatski državljanin dugo godina planinari pa je mislio da se njemu ne može dogoditi nezgoda. No, i mi godinama planinarimo i nikad si ne bi dozvolili da to radilo u neadekvatnoj obući i odjeći. Stoga opet apeliramo na sve da ne idu takvi planinariti - rekao nam je Josip Brozičević.

Pogledajte i nedavnu akciju spašavanja ličkog HGSS-a:

HGSS-ova akcija spašavanja na Ziru
1/6
Ključne riječi

Komentara 7

CV
cvikcange
13:03 29.08.2018.

Isti će prvim sljedećim naletom juga luftićem po Bračkom kanalu

SA
sargu123
13:21 29.08.2018.

Gdje je taj prije "planinario" ? Popeo se na savski nasip?!

Avatar MaloVitra
MaloVitra
13:07 29.08.2018.

Pa dobro, kad ćemo mi to početi naplaćivati?? Plus 50% ako je u ovakvim "cipelama"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije