Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIJEG I LED

HGSS jučer na Medvednici intervenirao pet puta: Posjekotine na glavi, iščašena ramena...

Foto: HGSS
1/3
18.01.2021.
u 12:19

Obzirom na izuzetno velik broje posjetitelja vršne zone Medvednice, molimo sve posjetitelje da pokažu povećan oprez

Prva dojava stigla je o ženskoj osobi koja je na Činovničkoj livadi zadobila teške ozljede leđa nakon što su se u nju zabile sanjke. Do nje je odmah dopremljena akija za transport po snijegu te je pregledana i imobilizirana u vakuum madracu.

Za vrijeme čekanja na dolazak vozila hitne pomoći iz Zagreba, do spašavatelja stiže dojava o novoj nesreći gdje je, pri udarcu u kamen na sanjkanju, muška osoba dobila otvorenu ranu i veliku posjekotinu na glavi.

Foto: HGSS

Vrlo kratko nakon ovoga dolaze dvije nove akcije – ženska osoba sa bolovima u predjelu abdomena i nesvjesticom nakon povrede na sanjkanju.

Zbrinuta je u HGSS prihvatnom centru na vrhu Sljemena te je uz davanje čistog kisika dočekala novi dolazak hitne pomoći. U isto vrijeme druga ženska osoba sa osjećajem slabosti, u pratnji supruga i malodobne djece, odvraćena je od samostalnog spuštanja niz planinu. Nakon utopljavanja upućena je na silazak motornim vozilom.

Na kraju dana još se desilo iščašenje ramena snowboardera. Nakon imobilizacije i ovaj posjetitelj Sljemena dobio je uslugu prijevoza vozilom hitne medicinske pomoći do bolnice.

"Obzirom na izuzetno velik broje posjetitelja vršne zone Medvednice, molimo sve posjetitelje da pokažu povećan oprez – sanjkaju se tamo gdje je sanjkanje moguće, uvijek kontroliraju svoju brzinu, NIKAD se ne dovedu u situaciju da ispuste sanjke niz padinu i drže se svih mjera za sigurnost u planini u zimskim uvjetima", naovde HGSS-ovci na svojim stranicama

POGLEDAJTE I OVO Studenti zgranuli Britance: Nasred livade organizirali grupno grudanje

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije