Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriće mađarskih novinara

Hernádijev fond dijelio novac stranicama za seks

Internet
Foto: Slavko Midzor/pixell
13.04.2017.
u 18:00

Tvrtka Gran Private Equity je zadužena za implementaciju europskog programa JEREMIE, a dio novca dala je za Dating Central Europe

Investicijski fond u vlasništvu Zsolta Hernádija, direktora MOL-a traženog u Hrvatskoj (ali nedostupnog hrvatskim vlastima) zbog sumnje da je podmitio bivšeg premijera Ivu Sanadera, koristio je novac iz fondova EU za financiranje web stranica koje posreduju u nuđenju seksualnih užitaka, na što su europski revizori imali primjedbe i zbog čega je Europska komisija uskratila Mađarskoj dio novca iz fondova.

Otkriva to, na temelju dokumenta europskih revizora, mađarski novinski portal Direkt36.

Kupovali i nekretnine

Tvrtka Gran Private Equity, za koju istraživački novinari Direkta36 tvrde da je u vlasništvu Zsolta Hernádija, odabrana je kao jedna od privatnih tvrtki zaduženih za implementaciju europskog programa JEREMIE u Mađarskoj, a jedno od poduzeća kojemu je Gran usmjerio europski novac zvalo se Dating Central Europe. Riječ je o poduzeću koje, kako piše u dokumentu europskih revizora, upravlja internetskim stranicama za upoznavanje osoba, ali i za “seksualne odnose/usluge”.

Europski revizori upozorili su 2015. Hernádijev fond Gran Private Equity da se mora pobrinuti “ne samo da su sve investicije u skladu s važećim zakonskim odredbama nego i da pri svakoj investiciji uzme u obzir etičke i reputacijske aspekte”. U dokumentu se izrijekom tvrdi kako ulaganje u Dating Central Europe ne izgleda kao ulaganje koje je uzelo u obzir etički i reputacijski aspekt jer je dio poslovanja tog poduzeća povezan sa seksualnim uslugama.

Istraživački novinari mađarskog Direkt36 prije su, u ožujku ove godine, objavili da je Hernádijev fond Gran preusmjerio oko 2,7 milijuna eura na projekte dvaju start-up poduzeća u vlasništvu Györgya Bacse, direktora u MOL-u za kojeg Direkt36 piše da je također i Hernádijev rođak, te Istvána Garancsija, za kojeg isti izvor piše da je blizak premijeru Viktoru Orbánu i da je Hernádijev poslovni partner. György Bacsa potrošio je dobiveni novac na kupnju nekretnina, koje je poslije dao u najam banci, umjesto na inovativne projekte, što je bio osnovni smisao i cilj europskog programa JEREMIE.

Nisu u rodu

György Bacsa je, inače, u svibnju 2012. bio svjedok obrane na suđenju Sanaderu jer je kao pravni savjetnik u MOL-u sudjelovao u zaključenju međudioničarskog ugovora u Ini. Na pitanje tužiteljice tada je odgovorio da nije u rodu s Hernádijem. 

>> Orbán uvodi 'zaštitne logore' za migrante

Ključne riječi

Komentara 5

NE
nevjerujženikojalaže
21:58 13.04.2017.

što je ono sanader prodavao u austriji ?

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:56 13.04.2017.

svi su desničari devijantni - zato napadaju manjine jer svoje komplekse projeciraju na one koji se ne mogu braniti.

D1
da...100
19:17 13.04.2017.

I plaćeni seks može biti dobar. Na vidim problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije