Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mađarska strana

Hernadi se zalaže za hitno rješenje slučaja Ine. Pregovori se nastavljaju 29. travnja

Zsolt Hernadi
Foto: Boris Ščitar
24.04.2014.
u 22:20

Hernadi je ponovio da je MOL spreman tražiti brzo rješenje pitanja s Milanovićevom vladom. U protivnom će prodati svoj udjel od 49,1 posto u Ini

Izvršni direktor MOL-a Zsolt Hernadi založio se za brzo rješavanje pitanja sudbine udjela mađarske kompanije u hrvatskoj Ini. Hernadi je, javlja HRT, rekao da napetosti između MOL-a i hrvatske Vlade predugo pritišću cijenu dionice i uzrokuju neizvjesnosti.

Cijena dionice MOL-a pala je 21,6 posto od kada su započeli pregovori između mađarske kompanije i hrvatske Vlade. Hernadi je ponovio da je MOL spreman tražiti brzo rješenje pitanja s Milanovićevom vladom. U protivnom će prodati svoj udjel od 49,1 posto u Ini. Dodao je i da tempo pregovora s hrvatskom Vladom MOL-ove dioničare košta nekoliko milijuna dolara dnevno.

HRT je doznao da će se pregovori hrvatske strane s MOL-om nastaviti 29. travnja u Zagrebu.

>>MOL tvrdi da želi dogovor, Vlada traži dokumente

Ključne riječi

Komentara 3

BF
brkonja fra brkati
22:55 24.04.2014.

Interesantno,odjednom mu se žuri.

MU
mućanin1
08:11 25.04.2014.

Dao Bog da taj prokleti MOL propadne!!!

BF
brkonja fra brkati
10:45 25.04.2014.

Mislim da neće moći prodati 49,1% dionica jer će im dio nakon pravomoćne presude Sanaderu,biti oduzet i još će morati plaćati penale.Također će morati plaćati penale jer nisu obnovili rafinerije u Sisku i Rijeci,na što su se obvezali dioničarskim ugovorom.Zato se njima odjednom žuri,a dok su odluke donosili inkognito bez uvida drugog partnera i dok su prali i mažnjavali veliku lovu bez kontrola,tada im se nije žurilo.Polako Zsolt,čemu žurba.Još je puno pitanja na koja ćeš ti i tvoja uprava morati odgovoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije